Snapchat αλλιώς: 5+1 tips για να το «απογειώσεις»!

Περίληψη: Snapchat miniguide: Χρώματα, emoji, stickers και παιχνίδια - δες όλα τα tips που θα σε κάνουν power user!

Τα κοινωνικά δίκτυα που κυριαρχούν σήμερα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το Τwitter εστιάζει σε σύντομες προτάσεις και έξυπνες ατάκες, το Instagram στις φωτογραφίες και τα video ενώ το Facebook θέλει να είναι... λίγο απ' όλα. Αν κάτι έχουν κοινό όλα τα social media σήμερα, αυτό είναι τα stories - αν και η εφαρμογή που έφερε πρώτη αυτό το χαρακτηριστικό δεν ήταν καμία από τις παραπάνω. Τα stories ξεκίνησαν από το Snapchat που, τον τελευταίο καιρό, αρχίζει να αυξάνει ξανά τη δημοτικότητά του. Αν θες κι εσύ να «ανέβεις» μαζί του, σου έχουμε μερικά tips που θα κάνουν τα stories σου να ξεχωρίζουν.

Ζωγράφισε με χρώματα και emoji!

Μια σκέτη φωτογραφία δεν λέει και πολλά. Ζωγράφισε σε αυτή με ό,τι χρώμα θες και δώσε της παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Πριν ανεβάσεις το snap σου, άνοιξε την εργαλειοθήκη της εφαρμογής και επίλεξε το δεύτερο εικονίδιο. Διάλεξε τώρα ένα χρώμα και ξεκίνα να ζωγραφίσεις επάνω στην ιστορία σου. Θα προσέξεις επίσης ότι λίγο πιο κάτω υπάρχει και ένα emoji. Αν το πατήσεις, αντί για γραμμή, θα αρχίσεις να ζωγραφίζεις με το emoji της επιλογής σου.

Φτιάξε τα δικά σου stickers!

Έχεις μπροστά σου το τέλειο αντικείμενο και θες να το ποστάρεις όχι μια, αλλά πολλές φορές στην ιστορία σου; Κανένα πρόβλημα! Επίλεξε το εικονίδιο με το ψαλίδι, μάρκαρε την περιοχή του αντικειμένου που θες να κρατήσεις και αποθήκευσέ το. Τώρα μπορείς να προσθέτεις ξανά και ξανά στα snaps σου το sticker που μόλις δημιούργησες.

Χρησιμοποίησε χρονόμετρο, εστίαση και πλέγμα

Το Snapchat δεν είναι μόνο για να μοιράζεσαι φωτογραφίες που έχεις ήδη τραβήξει, μπορεί να είναι και η κάμερά σου. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, τα εργαλεία φωτογράφισης που σου δίνει. Ενεργοποίησε το πλέγμα στις φωτογραφίες σου, για να τηρείς τον κανόνα του ενός τρίτου (rule of thirds), κάνε εστίαση σε πρόσωπα και θόλωσε το παρασκήνιο ή βάλε χρονόμετρο για να μπεις κι εσύ σε μια ομαδική φωτογραφία.

Επισύναψε ιστοσελίδες

Ανακάλυψες κάτι τέλειο και θες να το μοιραστείς αμέσως; Στο Snapchat μπορεί να βάλεις ολόκληρη τη σελίδα στην ιστορία σου. Μεταξύ των εργαλείων της εφαρμογής θα δεις και έναν συνδετήρα, πατώντας τον μπορείς να επισυνάψεις, στο επόμενο snap σου, τη σελίδα που θες να μοιραστείς.

Παίξε παιχνίδια με τους φίλους σου!

Το Snapchat έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή έχει εμπλουτιστεί με δεκάδες features πέρα από το διαμοιρασμό εικόνων. Ανοίγοντας το viewfinder, για να τραβήξεις μια φωτογραφία, θα προσέξεις πως δίπλα στο πλήκτρο λήψης υπάρχει ένα εικονίδιο που μοιάζει με χαμογελαστό emoji. Αν το πατήσεις, θα ανακαλύψεις έναν «άλλο κόσμο» του Snapchat, ο οποίος έχει μέσα λειτουργίες όπως παιχνίδια με φίλους, λειτουργία αναγνώρισης τραγουδιών σαν του Shazam ή ακόμα και λύση μαθηματικών προβλημάτων μέσω κάμερας.

Προστάτεψε το λογαριασμό σου

Το τελευταίο μας tip δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση των stories σου αλλά με την ιδιωτικότητά σου στο Snapchat. Θες οι εικόνες και οι αναμνήσεις σου να είναι για τα μάτια σου μόνο; Το Snapchat σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Κάνε swipe up για να εμφανιστεί το ιστορικό των snap σου, επίλεξε τις εικόνες που θες να κρύψεις και ενεργοποίησε την επιλογή «Μόνο για Σένα». Έτσι, οι εικόνες που δεν θες να εμφανίζονται στο ιστορικό της εφαρμογής μπορούν να εμφανιστούν μόνο με τον κωδικό σου.

Εφάρμοσε όλα τα παραπάνω και κάνε ακόμα πιο fun τα snaps σου. Μείνε, επίσης, συντονισμένος στο Public Blog, γιατί ακολουθούν και άλλοι οδηγοί με social media tips! Μη τους χάσεις!