Dimensity 720 / Νέο mid-range 5G SoC από τη MediaTek

Περίληψη: Συνεχίζεται η επέκταση της MediaTek στο χώρο των 5G SoCs. Η εταιρία πρόσθεσε στη γκάμα της τον Dimensity 720, ο οποίος προορίζεται για mid-range smartphones!

Η MediaTek τον τελευταίο χρόνο έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα 5G SoCs, προσπαθώντας να προμηθεύσει την αγορά με 5G chipset σε διάφορες κατηγορίες τιμής. Αυτό το πετυχαίνει με τους επεξεργαστές της σειράς Dimensity. Η νεότερη προσθήκη στην γκάμα είναι ο επεξεργαστής Dimensity 720, ο οποίος στοχεύει στη μεσαία κατηγορία συσκευών.

Το νέο SoC είναι το πρώτο στη σειρά Dimensity 7xx και τοποθετείται, από άποψη επιδόσεων, κάτω από τα μοντέλα της σειράς Dimensity 8xx. Ο Dimensity 720, όπως και τα υπόλοιπα 5G chip της MediaTek μέχρι σήμερα, είναι κατασκευασμένος στα 7nm. Την κατασκευή έχει αναλάβει η TSMC.

Στο κομμάτι του επεξεργαστή υπάρχουν 8 πυρήνες σε διάταξη 2+6. Οι δύο δυνατότεροι πυρήνες είναι Cortex-A76 με μέγιστη ταχύτητα τα 2GHz ενώ οι έξι πυρήνες εξοικονόμησης ενέργειας είναι Cortex-A55 και τρέχουν και αυτοί στα 2GHz. Η RAM των συσκευών που θα χρησιμοποιούν τον Dimensity 720 θα είναι LPDDR4x και θα μπορεί να φτάνει μέχρι τα 12GB χωρητικότητα και 2133MHz ταχύτητα. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα μπορεί να τρέχει σε ταχύτητες UFS 2.2.

Στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή συναντάμε επίσης υποστήριξη για οθόνες ανανέωσης 90Hz, με μέγιστη ανάλυση 2520×1080. Από τον Dimensity 720 δε λείπει και η υποστήριξη HDR10+. Στο κομμάτι της κάμερας ο Dimensity 720 «σηκώνει» αισθητήρες μέχρι 64MP και καταγραφή βίντεο σε ποιότητα 4K 30fps.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, που είναι και ένα από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος στα 5G chips, ο Dimensity 720 έρχεται με ενσωματωμένο 5G modem. Αυτό υποστηρίζει δίκτυα sub-6GHz, τόσο NSA (non-standalone) όσο και SA (standalone). Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει ακόμα 2×2 Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 και όλα τα συστήματα πλοήγησης που χρησιμοποιούνται σήμερα (GPS, Glonass, Beidou, Galileo).

Η MediaTek αρκέστηκε στο να δηλώσει πως τα πρώτα smartphone με Dimensity 720 SoC θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη. Για νεότερες πληροφορίες, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!