Facebook app / Έρχεται το dark mode σε iOS και Android

Περίληψη: Εδώ και μήνες έχουμε dark mode στο Facebook για desktop αλλά και στη mobile εφαρμογή του Messenger. Η λειτουργία αυτή έρχεται -επιτέλους- και στο mobile app του Facebook!

Το dark mode υπάρχει για περισσότερο από έναν χρόνο στα smartphone μας, καθώς τόσο η Google όσο και η Apple το έχουν εντάξει στο Android και στο iOS αντίστοιχα. Ακόμα και πριν το dark mode ενσωματωθεί στα mobile λειτουργικά, δεν ήταν λίγα τα apps που το προσέφεραν ήδη. Μεταξύ αυτών και το Facebook, το οποίο έχει φροντίσει τόσο η εφαρμογή του Messenger όσο και το desktop site του κοινωνικού δικτύου να... σκοτεινιάζουν. Μοναδική παράλειψη σε αυτή τη σχεδιαστική αλλαγή είναι η mobile εφαρμογή του Facebook. Ευτυχώς (για τα μάτια μας) αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το κοινωνικό δίκτυο, ξεκίνησε η δοκιμή του χαρακτηριστικού σε Android και iOS smartphone. Την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας ανακάλυψε πρώτη η ερευνητής εφαρμογών Jane Manchun Wong, η οποία μας παρουσιάζει και την πρώτη υλοποίηση του dark mode, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Το Facebook δήλωσε για την κυκλοφορία του dark mode πως «γνωρίζουμε ότι οι χρήστες ζητούν το dark mode και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ περισσότερο» και πως «οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν την επιλογή στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Facebook, καθώς θα την κυκλοφορήσουμε παγκοσμίως μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Η δοκιμαστική λειτουργία μπορεί και να προσφέρεται ήδη στο smartphone σου. Για να το τσεκάρεις άνοιξε το Facebook app στο κινητό σου, πήγαινε στις επιπλέον επιλογές και κάνε scroll μέχρι την ενότητα Settings & Privacy. Ανοίγοντάς την θα δεις πρώτη πρώτη την επιλογή Dark Mode, αν είσαι μέρος της δοκιμαστικής λειτουργίας. Από εκεί μπορείς να την ενεργοποιήσεις.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!