Galaxy Note 20 Ultra - 5 top specs που ίσως δεν γνώριζες!

Περίληψη: Το νέο Samsung Galaxy Note 20 Ultra είναι ανάμεσα στα πανίσχυρα smartphone που κυκλοφορούν. Υπάρχουν όμως κάποια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!

Ρίχοντας μια ματιά στα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Note 20 Ultra οι αριθμοί κλέβουν τις εντυπώσεις: 12GB RAM, 1440p οθόνη με δυνατότητα ανανέωσης 120Hz, 108MP κύρια κάμερα, τουλάχιστον 256GB χωρητικότητας… Από μόνα τους, όμως, όλα αυτά δεν λένε τίποτα, αν δεν προσφέρουν και κορυφαία εμπειρία χρήσης. Για αυτό φροντίζει το λογισμικό της Samsung και εμείς ξεχωρίσαμε 5 χαρακτηριστικά, που πραγματικά κάνουν τη διαφορά!

Το DeX γίνεται ασύρματο!

Το Desktop eXperience είναι το σύστημα με το οποίο μπορείς να αποκτήσεις περιβάλλον υπολογιστή σε εξωτερική οθόνη και «τρέχει» μέσα από τη Samsung συσκευή σου. Μέχρι την κυκλοφορία του Note 20 Ultra η διαδικασία απαιτούσε χρόνο και καλώδια - κάτι που αλλάζει με την έλευση της νέας ναυαρχίδας. Πλέον το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια τηλεόραση με ασύρματη σύνδεση Miracast, ώστε να μετατρέψεις το smartphone σου σε υπολογιστή. Ακόμα και περιφερειακά μπορείς να συνδέσεις ασύρματα -μέσω Bluetooth- για να φτιάξεις το απόλυτο cable-free και παράλληλα φορητό σύστημα υπολογιστή!

Πιο «έξυπνες» σημειώσεις με καταγραφή ήχου!

Για τόσους και τόσους χρήστες το S Pen είναι από μόνο του ικανό να τους (ξανα)στρέψει στο Note. Το πενάκι της Samsung παίζει πραγματικά «χωρίς αντίπαλο» και με το Note 20 Ultra μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την απόσταση από τον ανταγωνισμό. Ένα νέο, καλά κρυμμένο χαρακτηριστικό είναι ο συνδυασμός χειρόγραφων σημειώσεων με εγγραφή ήχου μέσα από την εφαρμογή σημειώσεων της Samsung. Την ώρα που γράφεις με το S Pen μπορείς να ξεκινήσεις και εγγραφή ήχου. Αν ένα κομμάτι από την ηχογράφηση θεωρείς ότι είναι σημαντικό, το σημειώνεις με το πενάκι για να το ακούσιες αργότερα. Η εφαρμογή κρατά το σημείο αυτό και το κάνει play back, όταν θες να ανατρέξεις σε αυτό!

Πιο «έξυπνο» Space Zoom!

Το Space Zoom εμφανίστηκε στις κάμερες της Samsung με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S20 Ultra. Αντί για το 100×, που είδαμε σε αυτό, το Galaxy Note 20 Ultra προσφέρει 50× zoom αλλά αυτό είναι πολύ πιο ποιοτικό. Η κάμερα προσφέρει εξαιρετική σταθεροποίηση, κάτι που κάνει τη φωτογράφιση πολύ πιο εύκολη, ενώ το window aim, που εμφανίζεται επάνω δεξιά όταν τραβάς φωτογραφίες με zoom, σε βοηθά να καταλάβεις που «σημαδεύει» η κάμερα κάθε φορά.

Video like a pro!

Οι φωτογραφίες δεν είναι το μόνο... δυνατό χαρτί της κάμερας του Galaxy Note 20 Ultra. Η κορυφαία συσκευή της Samsung ξεχωρίζει και για το video της. Συγκεκριμένα αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο χειροκίνητος έλεγχος. Το software της κάμερας σου επιτρέπει να ρυθμίσεις μόνος σου (και σε πραγματικό χρόνο) το focus, το ISO, τον χρόνο κλείστρου και την κατεύθυνση από την οποία καταγράφουν ήχο τα μικρόφωνα. Επίσης μια λεπτομέρεια που ανεβάζει σημαντικά την ποιότητα είναι το συνεχόμενο zoom. Αν αλλάξεις το επίπεδο του zoom όσο τραβάς ένα video, αυτό γίνεται ομαλά και όχι «βήμα-βήμα», δημιουργώντας έτσι ένα πιο ομαλό τελικό αποτέλεσμα.

Note 20 Ultra και Galaxy Buds Live: Ο τέλειος συνδυασμός!

Πρόσεξες παραπάνω που αναφέραμε τη δυνατότητα επιλογής της κατεύθυνσης του ήχου στο video; Ε, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα κι αν φοράς τα νέα Galaxy Buds Live! Μπορείς, δηλαδή, να έχεις το κινητό να καταγράφει εικόνα από μακριά, την ώρα που ο ήχος του βίντεο έρχεται από τα μικρόφωνα των Buds Live.

Έχεις κι εσύ στα χέρια σου ένα Samsung Galaxy Note 20 Ultra; Ποιο είναι το αγαπημένο σου feature; Αν δεν έχεις ακόμα, απόκτησε το δικό σου στα καταστήματα Public και στο public.gr!