Galaxy Z Fold 2 / Μια «γεύση» από το μέλλον των Samsung smartphones

Περίληψη: Η μεγαλύτερη εξέλιξη που βλέπουμε στο Galaxy Z Fold 2 είναι στις οθόνες της συσκευής, με μικρότερα bezel και punch-hole. Τι άλλο το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Κατά τη διάρκεια του Unpacked 2020 η Samsung ανακοίνωσε επίσημα (και) το Galaxy Z Fold2. Η παρουσίαση γύρω από το νέο αναδιπλούμενο smartphone στάθηκε περισσότερο στο πώς η εταιρεία βελτίωσε τη συσκευή σε σχέση με την πρώτη γενιά, παρά στο τι την καθιστά μοναδική. Ο λόγος προφανής: Η Samsung θέλει να δείξει ότι έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Η κυκλοφορία του πρώτου Galaxy Fold έκανε αμέσως εμφανή κάποια... ζητήματα, όπως η εσωτερική, εύκαμπτη οθόνη, ενώ άλλοι παρατήρησαν ότι είναι πολύ εύκολο να περάσει σκόνη στο εσωτερικό της συσκευής. «Το γυαλί δεν διπλώνει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο YouTuber Marques Brownlee, γνωστός στους περισσότερους και ως MKBHD, για την πλαστική οθόνη της συσκευής.

Στο Unpacked η Samsung σχολίασε όλα τα παραπάνω ζητήματα. Αρχικά μίλησε για το Ultra-Thin Glass, το οποίο είναι τώρα μέρος της αναδιπλούμενης οθόνης, όπως ακριβώς και στο Galaxy Z Flip. Επιπλέον στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται ο μηχανισμός αναδίπλωσης της συσκευής από σωματίδια και σκόνη. Τέλος μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε και στη μεγάλη εξωτερική οθόνη, η οποία είναι πλέον αρκετά πιο χρηστική. Στο πρώτο Fold τα σχόλια για τη μικρή οθόνη από τους reviewers ήταν αρκετά αρνητικά.

Προς το τέλος του event o senior VP της Samsung Federico Casalegno δήλωσε χαρακτηριστικά πως «προχωρώντας μπροστά, το 5G και οι αναδιπλούμενες συσκευές θα είναι οι βασικοί πυλώνες του μέλλοντος της Samsung». Για να μπορέσουν αυτοί οι δύο τομείς να πρωταγωνιστήσουν, θα πρέπει να παρέχουν μια απροβλημάτιστη εμπειρία στους χρήστες. Με την έλευση του Galaxy Z Fold2 η Samsung υπόσχεται ότι έχει βρει τις λύσεις στα θέματα αυτά και πως οι προβληματισμοί της πρώτης γενιάς ανήκουν πια στο παρελθόν.