Η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 12!

Περίληψη: Η επόμενη γενιά iPhone είναι και επίσημα εδώ! Διάβασε εδώ όλα όσα θες να ξέρεις για τα τέσσερα iPhone 12, που μόλις ανακοινώθηκαν!

Η ώρα της παρουσίασης των νέων smartphone της Apple έφτασε. Η εταιρία από το Cupertino μόλις ολοκλήρωσε το «Hi, Speed» virtual event της, στο οποίο αποκάλυψε σε όλον τον κόσμο την πλήρως ανανεωμένη γκάμα iPhone 12. Το φετινό τρίπτυχο της επιτυχίας περιλαμβάνει νέο design, περισσότερα μοντέλα και πολύ πιο δυνατά specs. Πάμε να τα δούμε όλα με τη σειρά.

iPhone 12


Αν θες να είσαι από τους πρώτους που θα τα κάνουν δικά τους μόλις φτάσουν στα καταστήματα Public, μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις στο public.gr!

Ανανεωμένο design!

Μετά από αρκετά χρόνια, η γνώριμη όψη του iPhone αλλάζει. Τα iPhone 12, που μόλις είδαμε, διαθέτουν νέα σχεδιαστική γλώσσα. Το βασικότερο γνώρισμά τους είναι οι επίπεδες πλευρές που συναντάμε στα πλαϊνά των συσκευών. Το design θυμίζει έντονα εκείνο της εποχής iPhone 4/5/SE αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος. Μια ακόμα αλλαγή στη σχεδίαση έχει να κάνει με τα bezel, τα οποία είναι ελαφρώς μικρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

4 νέα iPhone 12

Για πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone η Apple εισάγει τέσσερα (4) διαφορετικά μοντέλα μαζί! Αυτά είναι τα: iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max. Σε σχέση με την περσινή γκάμα, η μόνη αλλαγή είναι η προσθήκη του μικρότερου iPhone 12 Mini. Η βασική διαφορά μεταξύ των μοντέλων είναι -προφανώς- το μέγεθος της οθόνης και της συσκευής γενικότερα αλλά πολλά από τα specs είναι τα ίδια και στις τέσσερις συσκευές. Ας μείνουμε, όμως, στο μέγεθος για αρχή. Το iPhone 12 Mini θα το λατρέψουν όσοι ψάχνουν μια flagship συσκευή σε μικρό μέγεθος, καθώς διαθέτει οθόνη 5,4" με πολύ μικρά bezel. Το επόμενο «σκαλοπάτι» μεγέθους έχει δύο μοντέλα, τα iPhone 12 και iPhone 12 Pro, που εξοπλίζονται με οθόνη 6,1". Τέλος το τέταρτο μοντέλο είναι και το μεγαλύτερο, με το iPhone 12 Pro Max να εξοπλίζεται με οθόνη 6,7", τη μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε iPhone.

iPhone 12 Specs

Πάμε τώρα και στο... ζουμί της υπόθεσης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πρώτα ας σταθούμε στις οθόνες, για τις οποίες μιλήσαμε μόλις. Για πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone όλα τα νέα iPhone 12 εξοπλίζονται με OLED πάνελ. Έτσι δεν θα χρειαστεί να θυσιάσεις την ποιότητα της οθόνης ανάλογα με τη συσκευή που θα επιλέξεις. Οι οθόνες των 4 νέων iPhone είναι οι ανθεκτικότερες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, καθώς καλύπτονται από την καινοτόμα επίστρωση Ceramic Shield.

Ακόμα σημαντικότερη είναι η αναβάθμιση στο SoC. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 12 διαθέτουν τον A14 Bionic, τον οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο νέο iPad. Το chip αυτό είναι το πρώτο που κατασκευάζεται στη λιθογραφία των 5nm και αποτελεί το ισχυρότερο SoC που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε smartphone.

Το SoC θα συνοδεύεται για πρώτη φορά από κεραίες 5G. Εδώ οι δύο εκδόσεις iPhone 12 διαφοροποιούνται ελαφρώς. Τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max διαθέτουν mmWave και Sub-6GHz 5G ενώ τα iPhone 12 Mini και iPhone 12 έρχονται μόνο με υποστήριξη Sub-6GHz. Για τα iPhone 12 Mini και iPhone 12 συγκεκριμένα, η Apple δημιούργησε τη λειτουργία αυτόματης εναλαγής από 5G σε LTE, με σκοπό την εξοικονόμηση μπαταρίας.

Για το τέλος έχουμε την κάμερα. Σε πρώτη όψη, τα συστήματα του κάθε μοντέλου δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Τα iPhone 12 εξοπλίζονται με δύο αισθητήρες στην πλάτη. Ο ένας είναι wide 12MP και ακριβώς δίπλα υπάρχει ο ultra-wide αισθητήρας 12MP. Στις Pro εκδόσεις όμως υπάρχουν τέσσερις αισθητήρες. Οι τρεις από αυτούς είναι αφοσιωμένοι στη φωτογραφία και το βίντεο και είναι παρόμοιοι με τα περσινά μοντέλα. Τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max έρχονται δηλαδή με έναν κύριο, έναν ευρυγώνιο και ένα τηλεφακό. Δίπλα σε αυτή την τριάδα υπάρχει ένας ακόμα αισθητήρας, το LiDAR, το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά στα iPad Pro και χρησιμοποιείται κυρίως σε AR εφαρμογές. Μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την περσινή γκάμα iPhone είναι ο κύριος αισθητήρας, που βρίσκεται και στα 4 νέα iPhone 12, ο οποιός έχει πλέον διάφραγμα f/1.6.

Το MagSafe επέστρεψε

Η ανακοίνωση που μας αιφνηδίασε όλους ήταν η προσθήκη MagSafe στο iPhone. Όπως και στα MacBook παλιότερα, έτσι και σε ολόκληρη τη γκάμα iPhone 12 θα υπάρχει η υποστήριξη για μαγνητικά αξεσουάρ, όπως ο ασύρματος φορτιστής, θήκες και άλλα.

Αυτή ήταν η γκάμα των νέων iPhone 12 από την Apple. Για ακόμα εκτενέστερη κάλυψη από το «Hi, Speed» event μείνε συντονισμένος στο Public Blog!