Βαρετή home screen; Παραμετροποίηση τώρα!

Περίληψη: Ένα από τα μεγάλα «ατού» του Android είναι η ελευθερία που δίνει στους χρήστες. Δώσε στο smartphone σου την εμφάνιση που θες με χρηστικά widget και δυνατό launcher!

Η κλασική σειρά από εικονίδια στην αρχική οθόνη του smartphone σου μπορεί να γίνει γρήγορα πολύ βαρετή. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να ξεφύγεις εύκολα από την... ανία του smartphone σου, αν έχεις Android. Προσάρμοσε την αρχική σου οθόνη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνει πολύ πιο όμορφη και να είναι πιο χρηστική. Το μόνο που θα χρειαστείς για να δώσεις μια πιο προσωπική νότα στο κινητό σου είναι μερικές εφαρμογές. Πάμε να δούμε μία-μία τις καλύτερες από αυτές και να γνωρίσουμε τις αλλαγές που φέρνουν στο smartphone σου.

Βήμα #1 – Άλλαξε φόντο!

Η απλούστερη αλλαγή που μπορείς να κάνεις για ανανεωμένη home screen είναι να διαλέξεις καινούργιο wallpaper. Μη μένεις στα προεγκατεστημένα της συσκευής σου, αφού υπάρχουν πολλά περισσότερα να εξερευνήσεις. Η πρώτη σου επιλογή είναι πανέμορφες φωτογραφίες κάθε είδους. Αυτές θα τις βρεις μέσω του Resplash app. Το Resplash είναι μια Android εφαρμογή με την οποία μπορείς να περιηγηθείς στον τεράστιο κατάλογο δωρεάν φωτογραφιών του Unsplash και να κατεβάσεις αυτή που σου ταιριάζει.

Η δεύτερη επιλογή μας είναι το Walli, μια συλλογή ψηφιακών δημιουργιών από καλλιτέχνες παγκοσμίως. Για ασταμάτητη ανανέωση, μάλιστα, το Walli προσφέρει την επιλογή για αυτόματη αλλαγή wallpaper σε προκαθορισμένο διάστημα. Μπορείς, για παράδειγμα, να ρυθμίσεις να σου αλλάζει το φόντο κάθε μέρα!

Βήμα #2 – Widget χρηστικά και πανέμορφα

Η αρχική οθόνη των Android smartphone, εκτός από εικονίδια, μπορεί να περιλαμβάνει και widget, δηλαδή γραφικά στοιχεία που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην οθόνη για να σου παρουσιάσουν στα γρήγορα χρήσιμες πληροφορίες χωρίς να ανοίξεις την αντίστοιχη εφαρμογή. Οι περισσότερες εφαρμογές που διαθέτουν και widgets, όμως, προσφέρουν συνήθως αρκετά υποτυπώδη γραφικά στοιχεία. Με το KWGT ήρθε η ώρα για ένα τεράστιο upgrade στα widget σου. Widget μουσικής, ημερολογίου, ειδήσεων, καιρού και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς μπαίνει στην οθόνη σου με το KWGT!

Βήμα 3 – Με νέο launcher ξεκλειδώνεις νέες δυνατότητες

Τα widget και τα wallpaper μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε αρχική οθόνη. Ήρθε όμως η ώρα να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο, την αλλαγή της ίδια της εφαρμογή αρχικής οθόνης. Αντί για αυτή του κατασκευαστή, η οποία συνήθως έχει ελάχιστες δυνατότητες παραμετροποίησης, εμείς επιλέγουμε τον Nova Launcher. Μέσα από αυτόν αποκτάς χαρακτηριστικά που δεν είχες φανταστεί. Μπορείς, ας πούμε, να κάνεις βασικές αλλαγές όπως ο αριθμός εικονιδίων που επιτρέπεται στην οθόνη ή το μέγεθος των widget. Και πολλά περισσότερα: με έναν καινούργιο launcher, για παράδειγμα, μπορείς να ορίσεις gestures και να αυτοματοποιήσεις πολλές λειτουργίες. Επίσης μπορείς να αλλάξεις τα stock εικονίδια σε όλες τις εφαρμογές. Στο Play Store θα βρεις χιλιάδες icon packs για να διαλέξεις!

Βήμα #4 – Νέο θέμα και στο πληκτρολόγιο

Αφού αλλάξεις ριζικά την εμφάνιση της αρχικής οθόνης σου, ήρθε η ώρα και για μια τελευταία πινελιά. Κατεβάζοντας το SwiftKey Keyboard θα δώσεις ένα διαφορετικό θέμα και στο πληκτρολόγιο της συσκευής σου. Άλλαξε το φόντο του, την γραμμή αριθμών, τα χρώματα και πολλά ακόμα.

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω βήματα δεν θα βαρεθείς ποτέ το smartphone σου! Ξεκίνα να πειραματίζεσαι σήμερα κιόλας και φτιάξε μια αρχική οθόνη ακριβώς στα μέτρα σου!