Netflix / Η υποστήριξη HDR έφτασε στα Samsung Galaxy S21

Περίληψη: Πάνω στην ώρα! Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία των νέων flagship smartphone της Samsung ήρθε η HDR πιστοποίηση από το Netflix για τις οθόνες τους, που ανεβάζει το streaming experience σε άλλο επίπεδο!

Ένα από τα highlights των νέων Samsung Galaxy S21 Series smartphones είναι οι OLED οθόνες τους. Τα πάνελ και των τριών μοντέλων διαθέτουν υψηλή ανάλυση με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και είναι ιδανικά για παρακολούθηση περιεχομένου on the go. Μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για να εκμεταλλευτείς τις πανέμορφες αυτές οθόνες είναι το Netflix, το οποίο μόλις έφερε και υποστήριξη HDR για τα νέα smartphones.

Το ξέραμε ήδη από την ημέρα της παρουσίασης ότι τα νέα Samsung Galaxy S21 έχουν οθόνες που μπορούν να προβάλουν HDR περιεχόμενο. Για να υποστηριχθεί αυτή η δυνατότητα, όμως, χρειάζεται να δοθεί και η αντίστοιχη πιστοποίηση του hardware από την εκάστοτε πλατφόρμα, έτσι ώστε να αναπαραχθεί σωστά το περιεχόμενο.

Η πιστοποίηση αυτή δεν υπήρχε από την πρώτη στιγμή αλλά το timing της δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το Netflix πιστοποίησε τις νέες ναυαρχίδες της Samsung ακριβώς την ίδια ημέρα με την κυκλοφορία τους στην αγορά. Οπότε, αν έχεις συνδρομή στο Netflix, μπορείς να έχεις και τη βέλτιστη δυνατή εικόνα σε ό,τι κι αν κάνεις streaming.

Να πούμε εδώ πως η πρόσβαση στο HDR περιεχόμενο του Netflix προσφέρεται μόνο μέσω του premium πακέτου συνδρομής. Αν δεν είσαι εγγεγραμμένος σε αυτό, δεν θα μπορείς να απολαύσεις HDR προγράμματα. Επίσης, ακόμα κι αν έχεις το premium πακέτο, μη ξεχνάς πως δεν είναι όλα τα προγράμματα γυρισμένα σε HDR.

Όποιες κι αν είναι οι λεπτομέρειες, πάντως, είναι σημαντικό πως αν το θέλεις, μπορείς να απολαύσεις HDR περιεχόμενο μέσω Netflix στα νέα Samsung Galaxy S21 series smartphones!