iOS 14.6 / Όλες οι αλλαγές που έρχονται στα iPhone!

Περίληψη: Έχεις iPhone 6S ή νεότερο; Τότε μπορείς να κατεβάσεις το iOS 14.6 για να τεστάρεις όλα τα νέα features που έρχονται!

Η Apple έκανε διαθέσιμη μία ακόμα αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone. Το iOS 14.6 ξεκίνησε να διανέμεται στις συμβατές συσκευές εδώ και λίγες μέρες φέρνοντας νέα features. Ποιες είναι οι συμβατές συσκευές; Κάθε iPhone από το 6S και μετά. Αν έχεις κι εσύ ένα από τα νεότερα iPhone, ας δούμε τι νέο φέρνει στο smartphone σου η τελευταία έκδοση.

Η βασικότερη προσθήκη με την έλευση της νέας έκδοσης αφορά τα AirTags και την υπηρεσία Find My. Μετά την αναβάθμιση σε iOS 14.6 μπορείς να καταχωρήσεις ένα email επικοινωνίας για το tracker σου, όταν το βάλεις σε Lost Mode. Σε περίπτωση που κάποιος βρει το χαμένο σου αντικείμενο, θα μπορεί να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση που δήλωσες. Πριν από το iOS 14.6 δινόταν μόνο η επιλογή εισαγωγής μόνο τηλεφώνου επικοινωνίας.

Μια ακόμα προσθήκη είναι αυτή των συνδρομών στην υπηρεσία των Apple Podcasts. Μέσω αυτού του χαρακτηριστικού δίνεται η δυνατότητα σε ακροατές από 170 χώρες να συνδράμουν οικονομικά στα αγαπημένα τους podcasts. Πέρα από την οικονομική στήριξη προς τους δημιουργούς, οι συνδρομές συνοδεύονται από επιπλέον προνόμια, όπως πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, ακρόαση χωρίς διαφημίσεις ή πρόσβαση σε νέα επεισόδια νωρίτερα.

Ένα από τα νέα features του iOS 14.6 είναι και η υποστήριξη της οικογενειακής έκδοσης της Apple Card. Η Apple Card προσφέρεται μόνο στις ΗΠΑ βέβαια, οπότε η υποστήριξη του Apple Card Family δεν αφορά τους έλληνες χρήστες. Η τελευταία αλλαγή είναι η υποστήριξη για ξεκλείδωμα με τη φωνή μετά από restart για όσους χρήστες έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία Voice Control στις επιλογές προσβασιμότητας του iPhone.

Τέλος το iOS 14.6 έρχεται και με διάφορες διορθώσεις για bugs που είχαν εντοπιστεί. Το τελευταίο update δεν είναι τόσο γεμάτο με features όσο το iOS 14.5 αλλά σίγουρα προτείνεται η εγκατάστασή του σε όλους, καθώς προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και διορθώνει μικροπροβλήματα!