iPhone Photography Awards 2021 / Οι φωτογραφίες της χρονιάς!

Περίληψη: Ο 14ος ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός iPhone Photography Awards ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και η κορυφαία φωτογραφία για φέτος τραβήχτηκε από κάμερα iPhone 7!

Τα iPhone Photography Awards είναι πλέον ένας θεσμός 14 ετών, που κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες φωτογραφίες από κάμερες iPhone. Οι συμμετοχές έρχονται από όλο τον κόσμο και αποδεικνύουν πως ενίοτε αρκεί η κάμερα ενός δυνατού smartphone, για να απαθανατίσει μοναδικές στιγμές με όμορφο τρόπο. Ο μεγάλος νικητής μάλιστα είναι μια φωτογραφία που προέρχεται από κάμερα iPhone 7!

Στα 14α IPPAWARDS αξιολογήθηκαν χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 140 χώρες με μεγάλο νικητή τελικά τον Istvan Kerekes από την Ουγγαρία. Η φωτογραφία του, «Transylvanian Shepherds», η οποία τραβήχτηκε με το iPhone 7, απεικονίζει δύο βοσκούς σε μια αφιλόξενη βιομηχανική περιοχή να κρατούν από ένα αρνάκι ο καθένας.

Εκτός από τον μεγάλο νικητή κάθε χρονιάς επιλέγονται δεκάδες ακόμα νικητές σε διάφορες κατηγορίες, με καθεμία από αυτές να αναδεικνύει τις 3 καλύτερες φωτογραφίες. Μεταξύ των φετινών νικητών είχαμε και μια ελληνική συμμετοχή. Στην κατηγορία Children η ανώνυμη φωτογραφία του Iakovos Draculis από το iPhone 11 Pro κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Το θέμα της είναι άκρως καλοκαιρινό, καθώς απεικονίζει ένα παιδί που το αγκαλιάζουν τα κύματα.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες των βραβείων είναι Photographer of the Year, Abstract, Animals, Architecture, City Life, Environment, Landscape, Lifestyle, Nature, Other, Panorama, People, Portrait, Series, Still Life, Sunset και Travel. Τα IPPAWARDS είναι ανεξάρτητος θεσμός και δεν έχει σχέση με την ίδια την Apple, η οποία τρέχει κάθε χρόνο την ενέργεια Shot on iPhone, για να αναδείξει τις καλύτερες φωτογραφίες από την κάμερα των iPhone. Με τα 14α IPPAWARDS να έχουν μόλις ολοκληρωθεί, οι συμμετοχές για τα βραβεία του 2022 έχουν ήδη ανοίξει!

Δες όλους τους νικητές των φετινών iPhone Photography Awards στην επίσημη σελίδα του θεσμού.