ISOCELL HM3 / Μάθε τα πάντα για την κάμερα του Galaxy S21 Ultra!

Περίληψη: Η κύρια κάμερα του Samsung Galaxy S21 Ultra έχει πολλές αναβαθμίσεις, που την καθιστούν από τις κορυφαίες της αγοράς. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για αυτή!

Η παρουσίαση των Samsung Galaxy S21 Series smartphones ήταν γεμάτη από εντυπωσιακά specs. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από αυτά, η κύρια κάμερα του Galaxy S21 Ultra μας εντυπωσίασε περισσότερο από όλα. Μόνο την ανάλυση να δει κάποιος, καταλαβαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ πρωτοποριακή κάμερα. Ο ISOCELL HM3 αισθητήρας των 108MP έχει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά για τα οποία ξεχωρίζει, όμως, τα οποία και θα γνωρίσουμε παρακάτω.

Ο ISOCELL HM3 είναι μια εξέλιξη του αισθητήρα που είχε χρησιμοποιηθεί στα περσινά flagship smartphone της Samsung. Το μέγεθός του είναι 1/1.33" με κάθε ένα από τα 108 εκατομμύρια πίξελ του να έχει μέγεθος 0,8μm. Η πλήρης ανάλυση είναι 12.000×9000. Όταν ο αισθητήρας χρειάζεται περισσότερο φως, τότε μπορεί να συνδυάσει 9 πίξελ σε ένα. Αυτή η τεχνική ανεβάζει το μέγεθος κάθε πίξελ στα 2,4μm και η ανάλυση γίνεται 12MP. Έτσι το Samsung Galaxy S21 Ultra αποδίδει άριστα σε κάθε περίσταση. Σε φωτεινό περιβάλλον δίνεται έμφαση στη λεπτομέρεια, μέσω την υψηλής ανάλυσης, ενώ, όταν ο φωτισμός δεν επαρκεί, η κάμερα δίνει προτεραιότητα στην πρόσληψη παραπάνω φωτός.

Δύο ακόμα καινοτομίες του ISOCELL HM3, που βοηθούν στη λήψη καλύτερων φωτογραφιών, είναι το smart ISO και το 12-bit βάθος χρώματος. Μέσω του Smart ISO η κύρια κάμερα του Samsung Galaxy S21 Ultra τραβά δύο φωτογραφίες ταυτόχρονα, μία με χαμηλό και μία με υψηλό ISO. Αυτό το mode επιτρέπει τη λήψη τέλειων φωτογραφιών ακόμα και όταν το θέμα σου έχει μεγάλες διαφορές στη φωτεινότητα. Τόσο τα φωτεινά όσο και τα σκοτεινότερα σημεία μιας εικόνας αποδίδονται με ακρίβεια. Η τελική εικόνα, ο συνδυασμός των δύο φωτογραφικών σε διαφορετικά ISO δηλαδή, είναι μια λήψη με βάθος χρώματος 12-bit. Οι 12-bit εικόνες υποστηρίζουν περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια χρώματα, 64 φορές περισσότερα από μία 10-bit λήψη.

Σημαντικό ρόλο σε μια σωστή λήψη παίζει και η εστίαση. Και αυτός είναι ένας τομέας όπου βελτιώθηκε ο HM3, μέσω του Super PD Plus. Ο αισθητήρας του Samsung Galaxy S21 Ultra διαθέτει μικρο-φακούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για το auto focus. Οι φακοί αυτοί βελτιώνουν τη λειτουργία του phase detection auto-focus και μπορούν να κρατήσουν σωστά εστιασμένα ακόμα και κινούμενα θέματα ή να εστιάσουν σωστά σε σκοτεινό περιβάλλον. Το focus της νέας κάμερας είναι πιο γρήγορο ενώ η ακρίβεια στην εστίαση έχει βελτιωθεί κατά 50%.

Πέρα από τη φωτογραφία, ο αισθητήρας αυτός είναι υπεύθυνος και για το βίντεο του Samsung Galaxy S21 Plus. Ο ISOCELL HM3 μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ποιότητα 8K 30fps, 4K 120fps ή 1080p στα 240fps. Παρόλα αυτά, το S21 Ultra περιορίζεται στα 24fps, στη λειτουργία 8K, παρότι ο αισθητήρας μπορεί να αποδώσει λίγο παραπάνω.

Όλες οι παραπάνω κορυφαίες δυνατότητες του ISOCELL HM3, σε συνδυασμό με την ύπαρξη τριών ακόμα αισθητήρων και laser auto focus, κάνουν το Samsung Galaxy S21 Ultra ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά smartphone σήμερα!