Mi Mix Fold / Ανακοινώθηκε το πρώτο foldable της Xiaomi!

Περίληψη: Η Xiaomi είναι ο νεότερος κατασκευαστής που δημιουργεί αναδιπλούμενο smartphone. Πάμε να γνωρίσουμε το Mi Mix Fold, με καινοτόμο σχεδιασμό και κορυφαία specs!

Τα foldable smartphone είναι μια από τις κατηγορίες συσκευών που ήρθαν για να αλλάξουν το σχήμα του έξυπνου κινητού όπως το ξέραμε. Η ευελιξία που προσφέρουν ίσως τα καταστήσει το μέλλον των smartphone αλλά προς το παρόν μόνο λίγες εταιρίες έχουν υιοθετήσει αυτό το form factor. Η λίστα αυτή είναι από σήμερα λίγο μεγαλύτερη, καθώς η Xiaomi ανακοίνωσε το Mi Mix Fold, την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της.

Η σειρά Mix ήταν πάντα εκείνη με τα πιο φουτουριστικά design για τη Xiaomi και εδώ και μερικά χρόνια δεν υπήρχε καινούργιο μοντέλο. Η έλευση του πρώτου foldable smartphone της εταιρίας δικαιολογεί απόλυτα την «αναβίωση» της σειράς Mix, καθώς μιλάμε για μια πρωτοποριακή συσκευή στη σημερινή αγορά. Το σχέδιο της νέας συσκευής ακολουθεί το παράδειγμα του Samsung Galaxy Z Fold2, με μεγάλη εσωτερική οθόνη που διπλώνει και δευτερεύουσα μικρότερη οθόνη στην εξωτερική πλευρά. Η κύρια οθόνη του Xiaomi Mi Mix Fold είναι OLED 8,01" με ανάλυση 2480×1860, αναλογία πλευρών 4:3 και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Στην εξωτερική πλευρά υπάρχει ένα OLED πάνελ 6,5" με ανάλυση 2520×840 και ανανέωση 90Hz.

Μια τόσο καινοτόμα συσκευή δεν γίνεται να μην έχει και κορυφαία specs - και αυτό το γνωρίζει η Xiaomi. Γι’ αυτό φρόντισε το Mi Mix Fold να εξοπλίζεται με Snapdragon 888 SoC, τουλάχιστον 12GB RAM και χωρητικότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 512GB. Δυνατά είναι και τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας, με το Fold της Xiaomi να διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.020mAh, η οποία φορτίζει στα 67W μέσω ταχυφορτιστή.

Οι καινοτομίες συνεχίζονται και στο σύστημα της κάμερας. Το Xiaomi Mi Mix Fold είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τεχνολογία υγρού φακού (liquid lens) σε έναν από τους βασικούς αισθητήρες. Τι σημαίνει αυτό; Όπως λέει και το όνομα της τεχνολογίας, ένας από τους γυάλινους φακούς που βρίσκονται μπροστά από τον αισθητήρα έχει αντικατασταθεί και στη θέση του βρίσκεται μικρή ποσότητα ελαίου σε υγρή μορφή. Ανάλογα με την τάση που θα περάσει από αυτό το έλαιο, τα χαρακτηριστικά του φακού, όπως σχήμα ή εστιακό βάθος, μπορούν να αλλάξουν και να προσφέρουν διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα. Ο liquid lens βρίσκεται μπροστά από τον αισθητήρα 8MP του Xiaomi Mi Mix Fold και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 3X telephoto λήψεις και για macro λήψεις από απόσταση έως και 3 εκατοστών.

Το βασικό σύστημα κάμερας της νέας συσκευής της Xiaomi συμπληρώνεται από έναν κύριο αισθητήρα ανάλυσης 108MP και έναν ultra-wide αισθητήρα με ανάλυση 13MP. Στο Mi Mix Fold υπάρχει ακόμα μία κάμερα με ανάλυση 20MP για βίντεο κλήσεις και selfies. Η επεξεργασία των λήψεων από τις κάμερες του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone της Xiaomi δεν βασίζεται μόνο στον ISP του Snapdragon 888. Η Xiaomi δημιούργησε τον δικό της Image Processor, τον οποίο ονομάζει Surge C1, ο οποίος κάνει κι αυτός το ντεμπούτο του στη συσκευή.

Το εντυπωσιακό νέο smartphone της Xiaomi ανακοινώθηκε μόνο για την κινέζικη αγορά προς το παρόν. Θα ήθελες να δεις το Xiaomi Mi Mix Fold και στην ελληνική αγορά;