Miniguide / 4+1 top camera smartphones για το καλοκαίρι

Περίληψη: Δίνουμε έμφαση στην ανάλυση της κάμερας, στις video επιδόσεις ή μήπως και τα δύο; Για να αποφασίσουμε βασιστήκαμε στο έμπιστο DxOMark και καταλήξαμε σε 5 μοντέλα που σίγουρα σε ενδιαφέρουν!

Η επιλογή smartphone δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η αγορά είναι γεμάτη από εκπληκτικές συσκευές με κορυφαίες λειτουργίες, κομψό design και εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Δίνουμε έμφαση στην ανάλυση της κάμερας, τον αριθμό των φακών ή μήπως και τα δύο; Για να αποφασίσουμε βασιστήκαμε στο έμπιστο DxOMark και καταλήξαμε σε 5 μοντέλα που σίγουρα σε ενδιαφέρουν!

#1 - Huawei P40 Pro

Η ναυαρχίδα της Huawei έχει «στρογγυλοκαθίσει» στην κορυφή της κατάταξης και από την ημέρα που... ανέβηκε εκεί τίποτα δεν την έχει απειλήσει. Το σύστημα κάμερας του Huawei P40 Pro ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς της αξιολόγησης αλλά ειδικά στο zoom παίζει χωρίς αντίπαλο.

#2 - Samsung Galaxy S20 Ultra

Αν δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για το zoom, τότε η ναυαρχίδα της Samsung είναι μια εξίσου δυνατή πρόταση στο κομμάτι της φωτογραφίας. Η κάμερα του S20 Ultra παράγει εικόνες κορυφαίας ποιότητας ακόμα και σε βραδινές συνθήκες, με σωστή έκθεση, εξαιρετικό δυναμικό εύρος και ακριβή απεικόνιση χρωμάτων.

#3 - Samsung Galaxy S20+

Πολύ κοντά με το S20 Ultra βρίσκεται και το Galaxy S20+ επίσης από τη Samsung. Η ποιότητα των εικόνων από τις δύο συσκευές είναι πολύ κοντά, με τις μόνες διαφορές να παρουσιάζονται κυρίως λόγω του διαφορετικού κύριου αισθητήρα. Η λεπτομέρεια από τη βασική κάμερα των 12MP είναι εξαιρετική αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρες των συσκευών, που το ξεπερνούν στη βαθμολογία.

#4 - Apple iPhone 11 Pro Max

Η νεότερη κορυφαία συσκευή της Apple βρίσκεται κάτω από τις αντίστοιχες προτάσεις από Huawei και Samsung αλλά μην αφήσεις αυτό το γεγονός να σε ξεγελάσει. Η κάμερα του iPhone 11 Pro Max παραμένει μια από τις πιο ανταγωνιστικές και αυτό φαίνεται και από τα επιμέρους σκορ της αξιολόγησης της συσκευής της Apple. Επίσης το iPhone 11 Pro Max διαθέτει και κορυφαίο βίντεο, το οποίο μπορεί να φανεί και αυτό πολύ χρήσιμο το καλοκαίρι.

#5 - Samsung Galaxy S10+

Οι πρώτες 4 επιλογές είναι όλα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο χρόνο αλλά η Samsung αποδεικνύει την ικανότητά της να φτιάχνει ποιοτικά camera phones με το Galaxy S10+. Παρότι η συσκευή κυκλοφόρησε πέρσι, συνεχίζει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της κατάταξης του DxOMark. Οι 113 βαθμοί που συγκέντρωσε συνολικά το κατατάσσουν πολύ κοντά στο iPhone 11 Pro Max, με μικρές διαφορές στους τομείς του autofocus, της έκθεσης και του χρώματος να χωρίζουν τις δύο συσκευές.

Με τόσες δυνατές επιλογές δε θα χάσεις ούτε... στιγμή αυτό το καλοκαίρι. Οι αναμνήσεις σου θα μείνουν ζωντανές με ένα κορυφαίο camera phone από τα Public!