iPhone 12 Mini Guide / Μάθε τα πάντα για τις κάμερες!

Περίληψη: Μια από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις στα iPhone 12 βρίσκεται στην κάμερα. Τι κρύβεται πίσω από τους φακούς των τεσσάρων νέων μοντέλων;

Τα νέα iPhone 12 ανακοινώθηκαν πρόσφατα και μπορείς ήδη να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για την απόκτησή τους εδώ. Οι αναβαθμίσεις που φέρνουν συναντώνται σε όλους τους τομείς, από τη εξωτερική σχεδίαση μέχρι τον νέο επεξεργαστή A14 Bionic. Σε αυτό το άρθρο θα… εστιάσουμε στην κάμερα, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής smartphone για πολλούς χρήστες. Φέτος, τα συστήματα κάμερας των iPhone κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Πάμε να τα γνωρίσουμε.

iPhone 12 και iPhone 12 Mini - Διπλή κάμερα

Ξεκινάμε από τις δύο βασικές συσκευές. Όπως και στο περσινό iPhone 11, έτσι και φέτος υπάρχει σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες. Το σύστημα δεν παρέμεινε ίδιο όμως, με τον κύριο αισθητήρα να έχει αναβαθμιστεί. Ο wide φακός είναι 7 στοιχείων με διάφραγμα f/1.6, κάτι που επιτρέπει τη συγκέντρωση 27% περισσότερου φωτός. Ο ultra-wide αισθητήρας από την άλλη φαίνεται να είναι παρόμοιος με το περσινό μοντέλο. Και οι δύο κάμερες καταγράφουν εικόνες ανάλυσης 12MP.

To hardware είναι μόνο το ένα κομμάτι της ιστορίας. Στις φωτογραφίες των smartphone μεγάλο ρόλο παίζει και το software. Χάρη στον πολύ δυνατό Apple A14 Bionic, και οι δύο κάμερες των iPhone 12 και iPhone 12 Mini μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξουν φωτογραφίες με τη βοήθεια του Deep Fusion. Μία ακόμα software δυνατότητα που επεκτείνεται σε περισσότερες κάμερες είναι το Night Mode, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στη selfie κάμερα. Στο κομμάτι του βίντεο, και τα δύο νέα iPhone 12 μπορούν να καταγράψουν πλάνα 4K με Dolby Vision.

iPhone 12 Pro - Τρεις κάμερες και LiDAR

Περνάμε τώρα στην επαγγελματική γκάμα smartphone της Apple. Τα δύο μοντέλα θα τα δούμε ξεχωριστά καθώς οι κάμερες έχουν διαφορές μεταξύ τους. Σε σχέση με τα οικονομικότερα μοντέλα, το νέο iPhone 12 Pro διαθέτει τους ίδιους 2 αισθητήρες που είδαμε παραπάνω, με το σύστημά του να συνοδεύεται επίσης από έναν αισθητήρα 12MP για οπτικό ζουμ και από τον αισθητήρα LiDAR. Το LiDAR είναι η σημαντικότερη αναβάθμιση σε αυτό το σύστημα. Ο αισθητήρας αυτός θα βοηθά το iPhone να εστιάσει πιο γρήγορα και να αποδίδει καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι software αναβαθμίσεις δε λείπουν -προφανώς- και από τα Pro μοντέλα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Deep Fusion και στις τρεις κύριες κάμερες, το Night Mode σε όλους τους αισθητήρες και μπορούν επίσης να καταγράψουν 4K βίντεο με Dolby Vision HDR.

iPhone 12 Pro Max - Η καλύτερη κάμερα που έχει τοποθετηθεί σε iPhone

Και φτάνουμε στην κορυφή της γκάμας και το iPhone 12 Pro Max. Το σύστημα της κάμερας είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό του iPhone 12 Pro, αλλά υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφορά στον κύριο αισθητήρα. Η ανάλυση και το διάφραγμα της βασικής κάμερας είναι ίδια με την υπόλοιπη γκάμα, δηλαδή 12MP και f/1.6. Η διαφορά βρίσκεται στο μέγεθος των πίξελ. Η βασική κάμερα του iPhone 12 Pro Max εξοπλίζεται με αρκετά μεγαλύτερο αισθητήρα από την υπόλοιπη γκάμα, με το μέγεθος κάθε πίξελ να είναι 1,7μm. Επιπλέον, ο αισθητήρας αυτός διαθέτει το ανώτερο σύστημα σταθεροποίησης Sensor Shift OIS, το οποίο μετακινεί μόνο τον αισθητήρα και όχι ολόκληρο το φακό.

Και τα τέσσερα νέα iPhone 12 θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην ελληνική αγορά. Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει για να το αποκτήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.