Netflix σε Android: Έφτασε η λειτουργία screen lock!

Περίληψη: Το Netflix πρόσθεσε μια πολύ χρήσιμη λειτουργία στην εφαρμογή του, το screen lock. Τέλος οι ενοχλητικές διακοπές στην προβολή όταν πατάς την οθόνη κατά λάθος!

Πόσες φορές σου έχει τύχει; Εκεί που παρακολουθείς την αγαπημένη σου ταινία ή σειρά στο Netflix από το smartphone, να πατήσεις κατά λάθος την οθόνη και να διακόψεις την προβολή της; Τόσο μα τόσο ενοχλητικό! Φαίνεται ότι το Netflix αποφάσισε να βοηθήσει να μη ξανασυμβεί ποτέ, προσθέτοντας το κουμπί screen lock.

Η νέα επιλογή έκανε την εμφάνισή της στην Android εφαρμογή της streaming πλατφόρμας και κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της: αν την ενεργοποιήσεις, τότε η οθόνη κλειδώνει και δεν ανταποκρίνεται στα πατήματά σου. Το βίντεο συνεχίζει να προβάλλεται κανονικά αλλά η εφαρμογή συμπεριφέρεται σαν να μην αναγνωρίζει το touch!

Όταν έρθει η ώρα να απενεργοποιήσεις αυτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να πατήσεις μία φορά οπουδήποτε επάνω στην οθόνη και έπειτα να πατήσεις δύο φορές την επιλογή unlock, που θα εμφανιστεί μετά το πρώτο πάτημα.

Βέβαια το νέο screen lock χαρακτηριστικό δεν είναι 100% αποδοτικό, αν χρησιμοποιείς πλοήγηση με gestures στο Android smartphone σου. Στο stock Android 10, για παράδειγμα, όπου η επιλογή «back» μπορεί να ενεργοποιηθεί πολύ εύκολα από τα πλαϊνά της οθόνης, είναι ακόμα πολύ εύκολο να βγεις από την οθόνη προβολής. Γι’ αυτό, όμως, δεν μπορεί να κάνει κάτι το Netflix.

Για την ώρα enjoy το screen lock - ειδικά αν τυχαίνει να είσαι λίγο αδέξιος με το smartphone σου την ώρα που παρακολουθείς σειρές και ταινίες!