One UI 3.0 / Τι νέο φέρνει στα Samsung smartphones;

Περίληψη: Η αναβάθμιση των Samsung Galaxy σε Android 11 έρχεται με το One UI 3.0. Ας δούμε όλες τις δυνατότητες της νέας έκδοσης λογισμικού της Samsung!

Το λανσάρισμα του One UI 3.0 ξεκίνησε επίσημα. Η νέα έκδοση λογισμικού της Samsung για τα Galaxy smartphones της εταιρίας φέρνει μαζί της το Android 11 και πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Ας δούμε τι νέο έρχεται στο Samsung κινητό σου με την έλευση του One UI 3.0 update με Android 11.

Οι αλλαγές που θα προσέξεις αμέσως είναι στην ταχύτητα του interface. Το One UI 3.0 διαθέτει ομαλότερα και ταχύτερα animations και εφέ, έτσι ώστε να γίνονται όλα πιο γρήγορα. Βελτιωμένο είναι και το haptic feedback, το οποίο προφέρει μια πιο φυσική ανάδραση. Επιπλέον οι οθόνες που βλέπεις πιο συχνά, δηλαδή η home screen, η lock screen και τα quick toggles, είναι πιο τροποποιήσιμες από ποτέ. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να τις προσαρμόσεις όπως ακριβώς σε βολεύει. Μια από τις χρησιμότερες λειτουργίες βρίσκεται στο μενού διαμοιρασμού. Στο One UI 3.0 μπορείς να «καρφιτσώσεις» τα app ή τις επαφές με τις οποίες μοιράζεται συχνότερα περιεχόμενο.

Πολύ χρήσιμο είναι και το γεγονός πως η παραμετροποίηση μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με το προφίλ χρήστη. Το εργασιακό σου προφίλ μπορεί να έχει αλλιώς οργανωμένα τα quick toggles σε σχέση με το προσωπικό. Ή μπορεί το share μενού να έχει άλλες επαφές «καρφιτσωμένες» στο προφίλ δουλειάς και άλλες στο προσωπικό, γιατί οι συνήθειες επικοινωνίας διαφέρουν μεταξύ των δύο.

Μεγάλη έμφαση του One UI 3.0 είναι και η κάμερα. To app της φωτογραφικής ενισχύεται με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, για να σου προσφέρει καλύτερο zoom στις φωτογραφίες. Η Samsung υπόσχεται επίσης αρκετά βελτιωμένο autofocus και αυτόματη έκθεση κατά τη φωτογράφιση, για να πετυχαίνεις την τέλεια λήψη χωρίς προσπάθεια. Μόλις τραβήξεις τη φωτογραφία που θες, οι νέες κατηγορίες οργάνωσης φωτογραφιών στη συλλογή θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις ευκολότερα όλες τις εικόνες σου.

Τέλος, το One UI 3.0 ενσωματώνει ακόμα περισσότερες λειτουργίες Digital Wellbeing. Η εφαρμογή της ψηφιακής ευεξίας μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις κακές σου συνήθειες, παρουσιάζοντάς σου την εβδομαδιαία εικόνα χρήσης σου.

Η αναβάθμιση ξεκίνησε ήδη από τα κινητά της σειράς Samsung Galaxy S20 και μέσα στις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν τα Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold και S10. Τα Galaxy A smartphones θα λάβουν το update στο πρώτο μισό του 2021!