Το One UI 3.1 φέρνει features του Galaxy S21 σε προηγούμενα μοντέλα!

Περίληψη: Ποια Samsung smartphones θα αναβαθμιστούν σε One UI 3.1; Και ποια χαρακτηριστικά των S21 θα ενισχύσουν προηγούμενες συσκευές;

Η νεότερη έκδοση του custom Android λειτουργικού της Samsung για smartphone είναι το One UI 3.1. Η έκδοση αυτή έκανε ντεμπούτο στα Samsung Galaxy S21 και τώρα ήρθε η ώρα να αναβαθμιστούν και τα παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ακόμα Samsung μοντέλα θα αποκτήσουν έξυπνα και χρήσιμα χαρακτηριστικά, τα οποία ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμα μόνο στη σειρά Galaxy S21.

Πριν δούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά, ας δούμε πρώτα τα μοντέλα που θα λάβουν το One UI 3.1, τα οποία είναι τα παρακάτω:

Να θυμίσουμε επίσης πως τα Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7+ και Galaxy S20 FE έχουν ήδη λάβει το update σε One UI 3.1.

Όπως δείχνει και ο αριθμός της έκδοσης, το One UI 3.1 δεν είναι κάποια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το One UI 3.0, φέρνει όμως ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε περισσότερα Samsung smartphones.

Πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά εντοπίζονται στην κάμερα. Το πρώτο από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το Single Take, το οποίο τραβά μια ποικιλία από εικόνες και σύντομα βίντεο ταυτόχρονα, απλώς με ένα πάτημα στο πλήκτρο λήψης. Πολύ χρήσιμο μοιάζει και το Object Eraser, με το οποίο μπορείς αυτόματα να αφαιρέσεις ένα κομμάτι της φωτογραφίας που δεν σου αρέσει, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσης photo editing. Πανεύκολη γίνεται και η επιλογή του focus και της έκθεσης κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, χάρη στο βελτιωμένο τρόπο χειρισμού του touch autofocus και autoexposure. Στο κομμάτι του βίντεο το One UI 3.1 φέρνει το Multi Mic Recording στο Pro Video mode. Με αυτό το χαρακτηριστικό μπορείς να καταγράψεις ήχο για τα βίντεό σου τόσο από το μικρόφωνο του κινητού όσο και από συνδεδεμένες Bluetooth συσκευές, όπως τα ακουστικά Samsung Galaxy Buds Pro.

Πέρα από τις βελτιώσεις σε κάμερα, το One UI 3.1 εισάγει επίσης το Eye Comfort Shield και την λειτουργία Private Share. Το Eye Comfort Shield αναφέρεται στην προσαρμογή των χρωμάτων της οθόνης για την προστασία της όρασης. Αυτό το χαρακτηριστικό υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα γίνεται... εξυπνότερο, καθώς μπορεί αυτόματα να προσαρμόσει την «ένταση» των χρωμάτων με βάση την ώρα της ημέρας. Το Private Share έχει να κάνει με την ιδιωτικότητα. Αυτό που σου προσφέρει είναι η δυνατότητα να αφαιρείς μεταδεδομένα από τα αρχεία σου πριν τα στείλεις και να θέσεις περιορισμούς στο ποιος και για πόσο θα έχει πρόσβαση σε ένα αρχείο που μοιράζεσαι.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για ακόμα περισσότερα tech news!