Η Xiaomi φέρνει πλήρη φόρτιση smartphone μέσα σε 8 λεπτά!

Περίληψη: Η ταχύτητα φόρτισης ενός smartphone έχει μετατραπεί σε «αγώνα». Η Xiaomi μόλις έκανε νέο ρεκόρ, φορτίζοντας πλήρως ένα smartphone μέσα σε μόλις 8 λεπτά!

Η γρήγορη φόρτιση του smartphone σου δεν είναι καθόλου γρήγορη, τελικά, αν την συγκρίνουμε με την τεχνολογία που παρουσίασε η Xiaomi. Η κινεζική εταιρία μας έδειξε σε βίντεο ότι το νέο πρότυπο φόρτισης που δοκιμάζει μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία 4.000mAh μέσα σε μόλις 8 λεπτά! Το ίδιο εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα από τη νεότερη εξέλιξη στο σύστημα ασύρματης φόρτισης της Xiaomi. Στο ίδιο κινητό μπορεί να ολοκληρωθεί ασύρματα μια πλήρης φόρτιση σε 15 λεπτά!

Για να επιδείξει την πρόοδο που σημείωσε στο κομμάτι της φόρτισης, η Xiaomi δημιούργησε ένα ειδικό Mi 11 Pro με μπαταρία 4.000mAh αντί για 5.000mAh, που έχει κανονικά το μοντέλο αυτό. Η ενσύρματη φόρτιση γίνεται στα 200W ενώ η ασύρματη στα 120W. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά όπως είδαμε. Και τα δύο αποτελέσματα αποτελούν ρεκόρ ταχύτητας φόρτισης smartphone. Η Xiaomi ονομάζει αυτή την ακόμα γρηγορότερη φόρτιση Hyper Charge.

Video Duration
1:11


Στο video, που έδωσε στη δημοσιότητα η Xiaomi, ο Hyper Charger για την ενσύρματη φόρτιση φτάνει το smartphone στο 10% μέσα σε μόλις 44 δευτερόλεπτα ενώ για να φτάσει στο 50% η μπαταρία χρειάζονται μόνο 3 λεπτά. Η φόρτιση στην αρχή είναι πάντα πιο γρήγορη και όσο πλησιάζουμε στο 100% γίνεται πιο αργή, γι’ αυτό τον λόγο από το 50% μέχρι το 100% ο νέος φορτιστής της Xiaomi χρειάζεται 5 λεπτά. Παρόμοια συμπεριφορά είδαμε και στο τεστ ασύρματης φόρτισης. Για να πάει το Xiaomi Mi 11 Pro από 0% σε 10% χρειάστηκε ένα λεπτό. Μέχρι το 50% πέρασαν 7 λεπτά, με την πλήρη φόρτιση να ολοκληρώνεται τελικά σε 15 λεπτά.

Φυσικά αυτή η τόσο γρήγορη φόρτιση δεν περιμένουμε να κάνει σύντομα την εμφάνισή της σε smartphone. Παρότι η Xiaomi έδειξε ότι μπορεί να φορτίσει ένα κινητό πιο γρήγορα από ποτέ, υπάρχουν σίγουρα κάποια ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν κυκλοφορήσει το Hyper Charge στην αγορά. Ζητήματα όπως η μακροζωία της μπαταρίας και η ψύξη της αλλά και το κόστος του φορτιστή πρέπει να λυθούν πριν φτάσει το Hyper Charge στα Xiaomi smartphones.