Πώς θα έμοιαζε το iPhone 7 αν «έτρεχε» Android 9;

Περίληψη: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πώς θα έμοιαζε ένα iPhone με σύστημα Android; Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι εδώ, καθώς κάποιος κατάφερε να «τρέξει» το λειτουργικό της Google στο smartphone της Apple.

Η jailbreak σκηνή για το iPhone μας έχει δώσει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα mods για το iOS. Ποτέ όμως κάτι τόσο σουρεαλιστικό όσο αυτό που κατάφερε η ομάδα του Project Sandcastle! Τα άτομα πίσω από αυτό το εγχείρημα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια έκδοση του Android 9, η οποία λειτουργεί στο iPhone! Όσο τρελό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Υπάρχει πλέον μια (ανεπίσημη) έκδοση του Android για smartphone της Apple!

Προϋπόθεση για να δουλέψει το παραπάνω είναι να έχει γίνει στη συσκευή σου jailbreak (προφανώς). Κάτι τέτοιο δεν θα σου το συνιστούσαμε σε καμία περίπτωση, καθώς βάζεις σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής και των δεδομένων σου. Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπουμε τα αποτελέσματα τέτοιων hacks, τα οποία δημιουργούν πολλά ενδιαφέροντα features, τα οποία συχνά ίσως «εμπνέουν» την Apple να τα υιοθετήσει σε μελλοντικά iPhone. Όχι πως περιμένουμε να δούμε το iPhone να τρέχει επίσημη έκδοση του Android στο μέλλον, βέβαια...

Τι κατάφερε η ομάδα του Project Sandcastle λοιπόν; Κατάφερε να boot-άρει μια σχετικά λειτουργική έκδοση του Android 9.0 Pie σε iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Πολλά από τα hardware χαρακτηριστικά, όπως η κάμερα, το Bluetooth, και το σήμα κινητής δεν δουλεύουν αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν έχει και πολλή σημασία. Η έκδοση αυτή δεν προορίζεται για κανονική χρήση - είναι περισσότερο μια απόδειξη για το τι μπορεί να επιτύχει η ομάδα του Sandcastle.

Αν, πάντως, σε ιντριγκάρει κι εσένα η ιδέα ενός iPhone που τρέχει Android, τότε έχει το νου σου στο Project Sandcasatle. Η ομάδα πίσω από αυτό δήλωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται επάνω στο project. Όπως είπαμε, δεν θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις να τρέξεις κι εσύ την έκδοση στο iPhone σου, εκτός κι αν έχεις (πάρα πολύ μεγάλη) όρεξη για πειραματισμό και έχεις ήδη αντικαταστήσει το iPhone 7 σου με κάποιο νεότερο smartphone.