Το πρώτο smartphone που φορτίζει σε 15 λεπτά είναι γεγονός!

Περίληψη: Η κινέζικη iQOO, υπό-brand της Vivo, παρουσίασε τη φόρτιση Super FlashCharge η οποία λειτουργεί στα 120W και μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα smartphone σε μόλις 15 λεπτά!

Η γρήγορη φόρτιση στα σημερινά smartphone μας έχει επιτρέψει να απαλλαγούμε από την ανάγκη της... αργής ολονύκτιας φόρτισης. Τώρα όπου και αν βρίσκεσαι μπορείς να βάλεις το κινητό σου να φορτίσει για λίγα λεπτά και να έχεις αρκετή ενέργεια για μερικές ώρες. Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν σε αυτό το τεταρτάκι το κινητό σου δεν φόρτιζε απλώς γρήγορα αλλά φόρτιζε πλήρως; Όσο τρελό κι αν ακούγεται, αυτό κατάφερε η iQOO, μια κινεζική εταιρία smartphone, η οποία ανήκει στη Vivo.

Μέσα από ένα βίντεο που μοιράστηκε σε σελίδα κοινωνικού της δικτύου στην Κίνα, η εταιρία έδειξε στην πράξη πώς λειτουργεί το νέο πρότυπο φόρτισης που εισάγει. Σε αυτό βλέπουμε το Super FlashCharge να φορτίζει από το 0 μέχρι το 100% ένα smartphone με μπαταρία 4.000mAh μέσα σε λίγο λιγότερο από 15 λεπτά.

Video Duration
1:00

Για να επιτευχθεί αυτός ο χρόνος, οι μηχανικοί της εταιρίας έπρεπε να κατασκευάσουν την μπαταρία της συσκευής με εξειδικευμένο τρόπο και να την χωρίσουν σε δύο μέρη, με 2.000mAh χωρητικότητα το καθένα. Κάθε smartphone με αυτή τη φόρτιση θα πρέπει να έχει αυξημένες δυνατότητες απαγωγής θερμότητας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που εισάγει αυτή η μέθοδος ταχείας φόρτισης.

Για τη φόρτιση στα 120W η Vivo μας είχε προϊδεάσει από την MWC 2019 κιόλας. Από τη θεωρία και τις δοκιμές, όμως, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να περάσουμε και στην πράξη. Στο βίντεο της παρουσίασης του νέου feature η iQOO επιβεβαίωσε πως η φόρτιση Super FlashCharge, στα 120W θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τον επόμενο μήνα, μέσα από ένα νέο smartphone που ετοιμάζει η εταιρία.

Κι αν ακόμα και η πλήρης φόρτιση σε 15 λεπτά δεν σου φαίνεται αρκετά γρήγορη, τότε σου έχουμε καλά νέα. Η Realme ετοιμάζεται να παρουσιάσει ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση, στα 125W, πολύ σύντομα. Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος εδώ!