Βλέπεις πολλές σειρές ταυτόχρονα; Με αυτές τις εφαρμογές δεν θα χάνεις επεισόδιο!

Περίληψη: Δοκίμασε τα apps, δες ποιο σε βολεύει περισσότερο και βάλε σε τάξη τις σειρές και τις ταινίες που βλέπεις! Με το smartphone σου για βοηθό και την κατάλληλη εφαρμογή δεν θα χάσεις επεισόδιο!

Αν και εσύ, όπως και εμείς, παρακολουθείς πάνω από μία, δύο ή και τρεις σειρές ταυτόχρονα, είναι καιρός να οργανωθείς! Για να μη ψάχνεις πότε προβάλλεται το νέο επεισόδιο κάθε βδομάδα, βάλε το smartphone σου να δουλέψει για σένα. Παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες εφαρμογές για να οργανώσεις την παρακολούθηση σειρών!

1. TV Time

Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές σε αυτή την κατηγορία είναι το TV Time. Το UI είναι πολύ απλό και εύκολο στη χρήση ενώ η αναζήτηση και η προσθήκη νέων σειρών στη λίστα σου γίνεται με ελάχιστα tap στην οθόνη. Η αρχική οθόνη έχει τη watch list σου και ένα tab με τα επερχόμενα επεισόδια, τα οποία μπορείς να επισημάνεις ως watched μόλις τα παρακολουθήσεις. Στα πολύ θετικά της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι μπορείς να κρατήσεις και λίστα με τις ταινίες που έχεις δει ή σκοπεύεις να δεις. Το TV Time κυκλοφορεί τόσο για Android όσο και για iOS!

2. Hobi

Το Hobi ξεχωρίζει για το μοντέρνο design της εφαρμογής, η οποία κυκλοφορεί σε Android και iOS. Εδώ θα μπορέσεις να οργανώσεις μόνο το τηλεοπτικό περιεχόμενο που βλέπεις -και όχι ταινίες- με τις επιλογές που προσφέρονται να είναι ιδιαίτερα εκτενείς. Πέρα από τα βασικά, δηλαδή επισήμανση επεισοδίων που έχεις δει, περιλήψεις κλπ, με το Hobi μπορείς να παίρνεις ειδοποιήσεις για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας νέων κύκλων και να δεις τα στατιστικά παρακολούθησης που υπολογίζει αυτόματα η εφαρμογή. Στην premium έκδοση προσφέρονται ακόμα περισσότερες επιλογές, όπως login σε πολλαπλές συσκευές, προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις και πολλά ακόμα!

3. SeriesGuide

Στο χώρο του Android μια από τις αγαπημένες εφαρμογές της κατηγορίας είναι το SeriesGuide. Η κεντρική σελίδα περιλαμβάνει όλες τις σειρές που βλέπεις ή έχεις δει στο παρελθόν ενώ στα διπλανά tabs βλέπεις το ιστορικό παρακολούθησής σου, τα επεισόδια που έρχονται σύντομα και τα επεισόδια που έπαιξαν πρόσφατα. Η εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό υποστηρίζει και ταινίες, οργανώνοντας έτσι σε ένα app όλη την ψυχαγωγία σου. Και εδώ έχεις πρόσβαση σε αναλυτικά στατιστικά για να δεις πόσες ημέρες έχεις περάσει παρέα με σειρές και ταινίες. Πολύ χρήσιμο είναι και το widget της εφαρμογής, χάρη στο οποίο δεν χρειάζεται να ανοίξεις το app για να δεις τα πρόσφατα επεισόδια. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το SeriesGuide είναι πως είναι open source, δηλαδή ο κώδικας είναι διαθέσιμος σε όλους!

4. JustWatch

Το JustWatch δεν θα σε βοηθήσει απλώς να διαχειριστείς τις σειρές που παρακολουθείς, έτσι ώστε να μην χάσεις ποτέ επεισόδιο. Ένα από τα μοναδικά του features είναι πως μπορεί να σου προτείνει νέο περιεχόμενο με βάση την υπηρεσία streaming στην οποία έχεις συνδρομή ενώ η αρχική σελίδα έχει και προτάσεις με βάση τις προτιμήσεις σου αλλά και τις προτιμήσεις χρηστών με παρόμοιο watch history με εσένα. Φυσικά τα βασικά εργαλεία οργάνωσης δεν λείπουν ενώ και εδώ το interface είναι εξαιρετικά μοντέρνο και εύκολο στη χρήση. Το JustWatch διατίθεται και στο Android και στο iOS.

5. Watcht

To Watcht είναι μια εφαρμογή που θα βρεις αποκλειστικά για iOS. Εκτός από σειρές, σου δίνει τη δυνατότητα να καταγράψεις και τις ταινίες που βλέπεις. Επίσης μπορεί με βάση την τοποθεσία σου να σου ελέγχει ποια υπηρεσία έχει την σειρά ή την ταινία που θέλεις να δεις. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ενσωματωμένο ημερολόγιο μέσω του οποίου μπορείς να ορίσεις τα δικά σου reminders για τις σειρές που βλέπεις.

Δοκίμασε τα apps, δες ποιο σε βολεύει περισσότερο και βάλε σε τάξη τις σειρές και τις ταινίες που βλέπεις! Με το smartphone σου για βοηθό και την κατάλληλη εφαρμογή δεν θα χάσεις επεισόδιο!