Fast Laughs / Πώς το Netflix «απαντά» στην επιτυχία του TikTok;

Περίληψη: Η επιτυχημένη «συνταγή» του TikTok έχει αντιγραφεί από πολλά κοινωνικά δίκτυα. Φαίνεται πως ήρθε και η σειρά του Netflix να κερδίσει το δικό του... μερίδιο με σύντομα και αστεία video!

Το νεότερο feature του Netflix ονομάζεται Fast Laughs και θυμίζει έντονα τον τρόπο που λειτουργεί το TikTok. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η φιλοσοφία του Netflix πίσω από την κίνηση αυτή μοιάζει πολύ χρήσιμη. Μπορεί η πλατφόρμα να μην ανήκει στα social media αλλά τα σύντομα video είναι κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς χρήστες της streaming υπηρεσίας.

Τα Fast Laughs είναι ένα feed από σύντομα κωμικά βίντεο, στα οποία πλοηγείσαι κάνοντας swipe up και down, όπως δηλαδή και στο TikTok. Σε κάθε βίντεο που βλέπεις μπορείς να αντιδράσεις με LOL, για να δείξεις ότι σου αρέσει, και να το μοιραστείς στις συνομιλίες σου. Υπάρχει επίσης η επιλογή να προσθέσεις το show από το οποίο προέρχεται το βίντεο στη watch list σου ή να ξεκινήσεις να βλέπεις το show άμεσα.

Video Duration
1:02


Στα Fast Laughs βρίσκονται σύντομα clip από κωμικές σειρές και ταινίες του Netflix, καθώς επίσης και από την μεγάλη ποικιλία από stand-up specials γνωστών κωμικών που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Ο λόγος, που αυτό το χαρακτηριστικό μοιάζει πολύ χρήσιμο, είναι γιατί βοηθά με ακόμα έναν τρόπο την ανακάλυψη περιεχομένου στην πλατφόρμα. «Πάντα αναζητούμε νέους τρόπους να διασκεδάσουμε και να κάνουμε την ανακάλυψη ευκολότερη για τα μέλη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Patrick Flemming, διευθυντής καινοτομίας προϊόντων του Netflix.

Το νέο χαρακτηριστικό είναι πανεύκολα προσβάσιμο μέσω του mobile app του Netflix. Τα Fast Laughs έχουν τη δική τους ξεχωριστή ενότητα στην μπάρα πλοήγησης, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής. Με το που ανοίξεις την εφαρμογή, τα Fast Laughs βρίσκονται ένα tap μακριά. Για την ώρα τα Fast Laughs είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της εφαρμογής για iPhone και μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Το Netflix, όμως, δήλωσε πως θα ξεκινήσει να δοκιμάζει το feature και σε Android smartphones πολύ σύντομα. Όσο για το desktop περιβάλλον του Netflix, δεν περιμένουμε πως θα έρθει ποτέ το χαρακτηριστικό εκεί, καθώς τα Fast Laughs δημιουργήθηκαν για τον κόσμο των mobile συσκευών!