Redmi: Αισθητήρας αποτυπωμάτων κάτω από LCD οθόνη!

Περίληψη: Η τεχνολογία της Xiaomi θα επιτρέψει την παρουσία του χαρακτηριστικού αυτού και σε πολύ οικονομικότερες συσκευές!

Ναι, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς τον έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε αρκετά smartphones της Samsung, της Huawei και της Xiaomi. Το κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις υλοποιήσεις είναι ότι πάνω από τον αισθητήρα υπάρχει πάντα AMOLED οθόνη, η οποία του επιτρέπει να λειτουργεί.

Σύντομα, όμως, αυτό θα αλλάξει, καθώς η Redmi παρουσίασε έναν πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος έχει τοποθετηθεί κάτω από ένα LCD πάνελ οθόνης. Γιατί έχει σημασία αυτή η εξέλιξη; Γιατί οι LCD οθόνες χρησιμοποιούνται σε οικονομικότερες συσκευές ενώ οι OLED υπάρχουν μόνο σε premium mid-range και flagship smartphone. Η τεχνολογία της Xiaomi θα επιτρέψει την παρουσία του χαρακτηριστικού αυτού και σε πολύ οικονομικότερες συσκευές. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα ήταν πρακτικά αδύνατο αλλά οι μηχανικοί της Xiaomi φαίνεται πως τα κατάφεραν!

Redmi Under Display Fingerprint Scanner LCD - 01


Ο λόγος που οι OLED οθόνες ήταν απαραίτητες για να δουλέψει αυτό το χαρακτηριστικό είναι το πάχος και ο τρόπος φωτισμού τους. Υπάρχουν δύο είδη αισθητήρων κάτω από την οθόνη, ο οπτικός και ο υπέρηχος. Και οι δύο επωφελούνται από την λεπτότερη OLED οθόνη, που αφήνει να περάσει ευκολότερα το φως και τα κύματα, αλλά και από το γεγονός ότι τα pixel είναι αυτόφωτα και μπορούν να σβήσουν ή να ανάψουν όταν χρειάζεται.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στις LCD οθόνες, οπότε η Xiaomi στράφηκε σε διαφορετική κατεύθυνση για τον νέο της αισθητήρα. Το smartphone που βλέπουμε στην εικόνα εξοπλίζεται με έναν αισθητήρα υπερύθρων, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της Redmi, μπορεί να δουλέψει χωρίς πρόβλημα ακόμα και κάτω από μια LCD οθόνη.

Το μόνο που μένει τώρα να δούμε είναι πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι την κυκλοφορία ενός smartphone με τέτοιο αισθητήρα. Μόλις αυτό γίνει πραγματικότητα, θα το μάθεις από το Public Blog, γι’ αυτό μείνε συντονισμένος!