Samsung Galaxy A21s: Quick review στο mid-range που εντυπωσιάζει!

Περίληψη: Το νέο budget smartphone της Samsung είναι εδώ και κλέβει εντυπώσεις με 4 κάμερες και κορυφαίες επιδόσεις. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τον Exynos 850 και τα χαρακτηριστικά του. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πρώτο smartphone της Samsung, το οποίο χρησιμοποιεί το νέο SoC. Η πρώτη συσκευή, λοιπόν, της κορεάτικης εταιρίας με το νέο 4G SoC είναι το Galaxy A21s, το οποίο έφτασε μόλις στο Public! Ευκαιρία να το γνωρίσουμε καλύτερα - δεν νομίζεις;

Θα ξεκινήσουμε την παρουσίασή μας για το νέο Samsung από έξω προς τα μέσα. Αυτό που μας τράβηξε αμέσως την προσοχή κοιτώντας το Samsung Galaxy A21s δεν ήταν η μπροστινή πλευρά αλλά η πίσω. Αυτό έγινε γιατί η συσκευή, παρά τη χαμηλή της τιμή, εξοπλίζεται με 4 κύριες κάμερες! Κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται σε αυτή την κατηγορία. Οι 4 αισθητήρες της συσκευής αποτελούνται από μία κύρια κάμερα 48MP, μία ultra-wide κάμερα 8MP, έναν macro φακό 2MP και έναν αισθητήρα βάθους 2MP. Με τόσο πλήρες setup, η κάμερα του A21s καλύπτει πολλές και διαφορετικές ανάγκες φωτογραφίας.

Το φωτογραφικό πακέτο συμπληρώνεται από τη selfie κάμερα. Η ανάλυση των φωτογραφιών της είναι 13MP ενώ μπορεί να καταγράψει και βίντεο σε ποιότητα 1080p 30fps (το ίδιο και η βασική κάμερα). Ο αισθητήρας της μπροστινής κάμερας έχει τοποθετηθεί εντός της οθόνης σε μια οπή πάνω αριστερά. Η Infinity-O οθόνη της συσκευής έχει διαγώνιο 6,5ʺ και ανάλυση 1600×720. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι αυτή τη φορά κάτω από την οθόνη, όπως συμβαίνει με αρκετές συσκευές της σειράς Galaxy A, αλλά βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής. Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα πως από το A21s δεν λείπει η θύρα 3,5χιλ. για σύνδεση ακουστικών, ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω USB Type-C.

Αφού είδαμε πως τα πάει από εξωτερική εμφάνιση το Samsung Galaxy A21s, καιρός να γνωρίσουμε τον... εσωτερικό του κόσμο. Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το A21s θα εξοπλίζεται με τον οκταπύρηνο Exynos 850, ο οποίος «τρέχει» με ταχύτητα μέχρι 2GHz. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο και μία με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ικανά να σηκώσουν κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείς καθημερινά. Αυτό που μας εντυπωσίασε, όμως, περισσότερο δεν είναι ούτε ο επεξεργαστής, ούτε η RAM ούτε ο αποθηκευτικός χώρος αλλά... η μπαταρία! Το Galaxy A21s εξοπλίζεται με μπαταρία 5.000mAh, η οποία, σε συνδυασμό με το νέο SoC, υπόσχεται κορυφαία αυτονομία.

Το Samsung Galaxy A21s είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα Public και στο public.gr. Βρες ποια έκδοση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και διάλεξε τη συσκευή που σε καλύπτει σε ένα από τα τρία διαθέσιμα χρώματα.