Samsung Galaxy A52 & Galaxy A72 / Αναβάθμιση στη μεσαία κατηγορία!

Περίληψη: Τα νέα Galaxy A52, A52 5G και A72 μόλις κυκλοφόρησαν στο public.gr και, αν τα αποκτήσεις σύντομα, θα πάρεις μαζί δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds+!

Η νέα τριάδα Galaxy A συσκευών της Samsung αποδεικνύει ότι ακόμα και με ένα midrange smartphone μπορείς να έχεις εμπειρία παρόμοια με flagship. Η κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε τα Samsung Galaxy A52, Galaxy A52 5G και Galaxy A72, τα οποία είναι μεταξύ των πληρέστερων mid-range smartphone σήμερα. Πάμε να γνωρίσουμε τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο ξεχωριστά.

Samsung Galaxy A52 & A52 5G


Το Galaxy A52 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με υποστήριξη 4G και η άλλη με επιπλέον υποστήριξη για 5G δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μοντέλα έχουν διαφορετικό επεξεργαστή. Το Galaxy A52 χρησιμοποιεί τον οκταπύρηνο Snapdragon 720G ενώ το A52 5G εξοπλίζεται με τον Snapdragon 750G. Η δεύτερη διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι στην οθόνη. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν Super AMOLED πάνελ διαγωνίου 6,5" και ανάλυσης 2400×1080. Η διαφορά εντοπίζεται στο ρυθμό ανανέωσης. Το Galaxy A52 προσφέρει 90Hz ενώ το Galaxy A52 5G 120Hz. Πέρα από αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, οι δύο εκδόσεις είναι ίδιες!

Οι κάμερες είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν τα νέα Galaxy A52 να ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους, καθώς προσφέρουν πολλαπλούς φακούς για διαφορετικές φωτογραφικές απαιτήσεις. Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 64MP και δίπλα του υπάρχουν επίσης ένας ultra-wide αισθητήρας 12MP, ένας macro φακός 5MP και ένας αισθητήρας βάθους 5MP. Η κύρια κάμερα διαθέτει OIS, κάτι που δεν είναι δεδομένο στη μεσαία κατηγορία, ενώ στο κομμάτι του βίντεο τα νέα Galaxy A52 μπορούν να καταγράψουν πλάνα 4K@30fps. Τις selfie αναλαμβάνει κάμερα 32MP, η οποία έχει τοποθετηθεί εντός της οθόνης. Πολύ ικανοποιητική είναι και η μπαταρία των 4.500mAh, η οποία υπόσχεται μεγάλη αυτονομία και φορτίζει γρήγορα στα 25W. Τα νέα Galaxy A52 και A52 κυκλοφορούν σε εκδόσεις 6/128GB και 8/256GB (RAM + ROM), για να διαλέξεις αυτή που καλύτερα ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Samsung Galaxy A72


Η μεγαλύτερη εκ των τριών νέων συσκευών είναι το Samsung Galaxy A72. Εδώ έχουμε μόνο 4G+ έκδοση και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι σχεδόν ίδια με αυτά του A52. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο Snapdragon 720G, ο οποίος συνδυάζεται με 6/128GB ή 8/256GB, ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξεις. Η οθόνη είναι και εδώ Super AMOLED με ανάλυση 2400×1080 και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Το μέγεθός της είναι λίγο μεγαλύτερο, αφού η συσκευή είναι μεγαλύτερη από τα A52. Το πάνελ του Galaxy A72 είναι διαγωνίου 6,7". Το μεγαλύτερο μέγεθος φέρνει και μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία στην περίπτωση του Galaxy A72 είναι χωρητικότητας 5.000mAh.

Η μόνη ουσιαστική διαφορά του Galaxy A72, πέρα από αυτές που προκύπτουν από το μεγαλύτερο μέγεθος, εντοπίζεται στην κάμερα. Και σε αυτή τη συσκευή βρίσκουμε τον ίδιο κύριο αισθητήρα 64MP με OIS. Ίδιοι είναι επίσης οι αισθητήρες για ultra-wide και macro λήψεις, με ανάλυση 12MP και 5MP αντίστοιχα. Αυτό που αλλάζει είναι στον τέταρτο αισθητήρα. Από το σύστημα κάμερας του Galaxy A72 απουσιάζει ο αισθητήρας βάθους 5MP και τη θέση του έχει πάρει ένας telephoto αισθητήρας 8MP, ο οποίος προσφέρει εικόνες με οπτικό zoom 3X και διαθέτει και αυτός OIS.

Και στα τρία μοντέλα βρίσκουμε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, πιστοποίηση IP67 για προστασία από νερό και σκόνη και θύρα ακουστικών, η οποία συχνά απουσιάζει από flagship προτάσεις. Μάλιστα τα νέα Galaxy A smartphones είναι μερικά εκ των ελαχίστων προτάσεων της αγοράς που προσφέρουν προστασία IP67, θύρα ακουστικών και οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης στην ίδια συσκευή! Αν θέλεις το νέο σου smartphone να έχει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με γρήγορο επεξεργαστή, πολύ ανταγωνιστική κάμερα και μεγάλη μπαταρία, τότε ένα από τα νέα Galaxy A smartphones είναι η συσκευή που σου ταιριάζει.

Τα νέα Galaxy A52, A52 5G και A72 μόλις κυκλοφόρησαν στο public.gr και, αν τα αποκτήσεις σύντομα, θα πάρεις μαζί δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds+.