Galaxy Note 20/ Gaming με τη Samsung... και το Xbox!

Περίληψη: Το νέο Note 20 της Samsung έχει μια πολύ... σοβαρή gaming πλευρά: Η Microsoft συνεργάζεται με την κορεάτικη εταιρία, για να ενταχθεί η special version του Xbox Game Pass στο Galaxy Store. Τι σημαίνει αυτό για τους παίκτες;

Το νέο Samsung Galaxy Note 20 είναι με διαφορά ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα smartphone που κυκλοφορούν. Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές και τις ικανότητές του, μπορείς να διαβάσεις την αναλυτική μας παρουσίαση. Εδώ θα εστιάσουμε σε κάτι ιδιαίτερο: τη συνεργασία της Samsung με τη Microsoft, με σκοπό την εισαγωγή των τεχνολογιών (και των υπηρεσιών) gaming της δεύτερης στην πλατφόρμα της πρώτης. Η συνεργασία των δύο ξεκινά με το Note 20 (αλλά και το Tab S7).

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες, οι νέες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ως υπολογιστές και να «παίζουν» σαν κονσόλες. Και, όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, «επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Samsung, εισάγοντας νέες εμπειρίες οι οποίες επιτρέπουν τις συσκευές [των χρηστών μας] να δουλεύουν απρόσκοπτα τόσο στη δουλειά όσο και στο παιχνίδι.»

Το gaming bundle της Samsung για τις συσκευές Galaxy περιλαμβάνει ένα καινούργιο controller καθώς και τρεις μήνες συνδρομή στο Xbox Games Pass Ultimate, κάτι που δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε 100 και πλέον παιχνίδια στο κινητό τους!

Η Samsung θα παρέχει το app για το Xbox cloud gaming στο δικό της app store. Αυτό μάλιστα θα διατεθεί και σε χρήστες άλλων συσκευών Android, αφού η Microsoft έχει δηλώσει ότι η εξάπλωση των υπηρεσιών cloud gaming σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές είναι στα άμεσα σχέδιά της.

Η Samsung, από την πλευρά της, είναι προφανές ότι επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις συσκευές της από τον ανταγωνισμό - και σταδιακά τα καταφέρνει. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα αυτής της ενδιαφέρουσας σύμπραξης!