Samsung Galaxy S20 FE: Η... fan έκδοση του S20 είναι εδώ!

Περίληψη: Η τέταρτη συσκευή της σειράς S20 είναι γεγονός! Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το Galaxy S20 FE, την πιο οικονομική flagship πρότασή της.

Η γκάμα των Samsung GalaxyS20 smartphone ανακοινώθηκε την άνοιξη του 2020 και αποτελούνταν από τρία μοντέλα. Η σειρά ξεκίνησε με τα Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ και Galaxy S20 Ultra. Η Samsung, όμως, δεν έμεινε στάσιμη και αποφάσισε να προσθέσει ακόμα ένα μοντέλο σε αυτή την οικογένεια συσκευών. Η πιο πρόσφατη άφιξη είναι το Samsung Galaxy S20 FE, το οποίο θα γίνει η πιο προσιτή επιλογή στη σειρά S20.

Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει το FE, να σου πούμε πως πρόκειται για αρχικά τα οποία προέρχονται από τις λέξεις Fan Edition. Η Samsung συνδύασε μερικά από τα χαρακτηριστικά διάφορων μοντέλων, για να δημιουργήσει μια συσκευή με επιδόσεις flagship αλλά χαμηλότερη τιμή. Το αποτέλεσμα είναι το Samsung Galaxy S20 FE.

Η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, η μία είναι 4G+ ενώ η δεύτερη υποστηρίζει και 5G. Αυτό σημαίνει πως η κάθε έκδοση εξοπλίζεται με διαφορετικό SoC. Το 4G+ μοντέλο έρχεται με τον Exynos 990 ενώ το 5G διαθέτει τον Snapdragon 865. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν 128GB αποθηκευτικό χώρο και συνοδεύονται από 6GB RAM. Τα SoC και των δύο μοντέλων είναι ξεκάθαρα flagship, οπότε αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν άλλαξε σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς S20.

Η οθόνη των Galaxy S0 FE είναι ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό, καθώς είναι τεχνολογίας Super AMOLED και υποστηρίζει ανανέωση στα 120Hz. Η ανάλυσή της είναι 1080p+ στις 6,5 ίντσες και το πάνελ έρχεται με πιστοποίηση HDR10+ για εντυπωσιακή εικόνα κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου. Η οθόνη είναι επίπεδη και όχι κυρτή, όπως στα υπόλοιπα S20, με το συνολικό μέγεθος της συσκευής να είναι σχεδόν το ίδιο με το Samsung Galaxy S20+. Η selfie κάμερα δεν έχει αλλάξει θέση και βρίσκεται εντός της οθόνης, στην κορυφή του πάνελ. Αυτό που άλλαξε είναι η ανάλυση του αισθητήρα, η οποία είναι 32MP.

Η μόνη σημαντική διαφοροποίηση, σε σχέση με την υπόλοιπη οικογένεια S20, παρατηρείται στο κύριο σύστημα κάμερας. Ο βασικός αισθητήρας είναι ανάλυσης 12MP με OIS. Δίπλα του υπάρχουν δύο ακόμα αισθητήρες. Ο πρώτος είναι ένας τηλεφακός 8MP ενώ τις ευρυγώνιες λήψεις αναλαμβάνει μια κάμερα 12MP.  Τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S20 FE συμπληρώνουν η μπαταρία 4.500mAh και η IP68 πιστοποίηση ανθεκτικότητας σε νερό και σκόνη.

Το νέο Samsung Galaxy S20 FE θα είναι σύντομα διαθέσιμο στα καταστήματα Public και στο public.gr. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 2 Οκτωβρίου. Για να το αποκτήσεις πρώτος, κάνε από σήμερα την προπαραγγελία σου!