Summer selfies / 4+1 smartphone για να βγάλουμε τις καλύτερες!

Περίληψη: Κάθε καλοκαίρι οι selfies έχουν την τιμητική τους. Το έμπιστό μας DxOMark ξεχώρισε τα κορυφαία selfie smartphones, για να μη ξανακουστεί το γνωστό «άλλη μία, δεν είμαι καλός/καλή» σε καμία παρέα!

Προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε αρχίσαμε να τραβάμε selfie φωτογραφίες... σχεδόν από τη στιγμή που πήραμε στα χέρια μας τα πρώτα smartphones. Από τότε εκατομμύρια «κλικ» έχουν πατηθεί με την κάμερα γυρισμένη και άλλα τόσα εκατομμύρια «άλλη μία, δεν είμαι καλός/καλή» έχουν ακουστεί μεταξύ φίλων.

Λίγη ιστορία: Οι... ειδικοί συμφωνούν ότι η selfie εξελίχθηκε στη σημερινή εκδοχή της όταν αρχίσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες για το MySpace, κάπου μεταξύ 2003 και 2005 δηλαδή. Και κάπως έτσι έγινε must στιγμή για κάθε παρέα - ειδικά στις καλοκαιρινές διακοπές οι selfies έχουν την τιμητική τους. Για να βρούμε το καλύτερο selfie smartphone απευθυνθήκαμε στις αξιολογήσεις του έγκυρου DxOMark, το οποίο έστησε μια ενδιαφέρουσα λίστα με τις καλύτερες κάμερες για αυτόν τον σκοπό. Έτσι καταλήξαμε στα top 5 smartphone με τις καλύτερες μπροστινές κάμερες σήμερα, τα οποία έχουν ως εξής:

1. Huawei P40 Pro

Η ναυαρχίδα της Huawei δεν έχει μόνο κορυφαία βασική κάμερα αλλά και κορυφαία selfie. Ο βασικός αισθητήρας του συστήματος είναι ανάλυσης 32MP ενώ δίπλα του υπάρχει ένας ακόμα αισθητήρας υπερύθρων, ο οποίος χρησιμοποιείται για μέτρηση απόστασης και autofocus. Το αποτέλεσμα είναι η μπροστινή κάμερα του Huawei P40 Pro να προσφέρει εξαιρετικές bokeh φωτογραφίες. Οι επιμέρους βαθμολογίες σε κάθε κατηγορία είναι από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί και έτσι το P40 Pro βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με συνολική βαθμολογία 103.

2. Samsung Galaxy S20 Ultra

Την επόμενη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει το Galaxy S20 Ultra της Samsung. Διαθέτει έναν μόνο αισθητήρα αλλά αυτός είναι ανάλυσης 40MP και διαθέτει PDAF. Σε κάθε τεστ είναι μεταξύ των κορυφαίων ανταγωνιστών και συνέλεξε συνολικό σκορ 100. Τα δυνατότερα σημεία του είναι το focus και η σωστή έκθεση της φωτογραφίας.

3. Samsung Galaxy Note 10+

Ακόμα μία Samsung πρόταση στα top μοντέλα της αγοράς. Το Galaxy Note 10+, με selfie κάμερα 10MP, αξιολογήθηκε με 99 βαθμούς. Οι επιδόσεις του είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων σε όλα τα τεστ ενώ στον τομέα της εστίασης είναι καλύτερο ακόμα και από τα δύο smartphone που το προσπερνούν στη συνολική βαθμολογία.

4. Samsung Galaxy S10+

Το... σερί της Samsung συνεχίζεται με την παρουσία του Galaxy S10+ στην 4η θέση της λίστας μας. Η περσινή ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρίας διαθέτει κι αυτή 2 αισθητήρες στη μπροστινή πλευρά. Η κύρια κάμερα είναι ανάλυσης 10MP, με τη δευτερεύουσα να χρησιμοποιείται για μέτρηση απόστασης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να καταγράφει εξαιρετικά bokeh shots. Το συνολικό σκορ του S10+ είναι 96 βαθμοί και παρότι το smartphone είναι πλέον ενός έτους, παραμένει πολύ ανταγωνιστικό.

5. iPhone 11 Pro Max

Το Top 5 κλείνει με την Apple και το νεότερο κορυφαίο smartphone της. Το iPhone 11 Pro Max κρύβει αρκετούς αισθητήρες στο notch του αλλά μόνο ένας είναι selfie κάμερα. Η ανάλυση που προσφέρει είναι 12MP. Το δυνατότερο σημείο της κάμερας είναι η εστίαση. Η συνολική βαθμολογία των 92 πόντων το κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων φωτογραφικών επιλογών για λήψεις με τη selfie κάμερα.

Όποιο από τα παραπάνω smartphone και να επιλέξεις για τις καλοκαιρινές σου λήψεις, το σημαντικό είναι πως όλα συνοδεύονται και από ένα πολύ αξιόλογο σύστημα κάμερας στην πίσω πλευρά. Κλικ στο public.gr για να βρεις όλα τα παραπάνω ή έλα μια βόλτα από το κοντινότερο κατάστημα Public!