Apple «Time Flies» event / Όλες οι ανακοινώσεις για Apple Watch Series 6 & τα νέα iPad!

Περίληψη: Όπως ήταν αναμενόμενο, στο αποψινό event της η Apple ανακοίνωσε την 6η γενιά του έξυπνου ρολογιού της, Apple Watch, αλλά και μια οικονομικότερη έκδοση, το Apple Watch SE. Μαζί τους το iPad 8th Gen και το ανανεωμένο iPad Air - πάμε να δούμε τις ανακοινώσεις αναλυτικά!

Το δεύτερο virtual event που διοργάνωσε για φέτος η Apple είναι γεγονός! Στο «Time Flies» είδαμε τις μεγάλες αφίξεις της εταιρείας από το Cupertino με highlight το νέο Apple Watch Series 6 ενώ τα νέα περιλάμβαναν επίσης καινούργια iPad και το πακέτο συνδρομής Apple One. Η επόμενη γενιά iPhone έλαμψε δια της... απουσίας της. Ας δούμε αναλυτικά τις υπόλοιπες ανακοινώσεις!

Apple Watch Series 6

Το πρώτο που γνωρίσαμε, λοιπόν, ήταν το Apple Watch Series 6. Το design του smartwatch της Apple μοιάζει αρκετά με τον προκάτοχό του αλλά θα διατίθεται πλέον σε πολλά εντυπωσιακά νέα χρώματα, όπως κόκκινο και μπλε. Από πλευράς χαρακτηριστικών η σημαντικότερη προσθήκη στο νέο ρολόι είναι η μέτρηση οξυγόνου, η οποία επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις ήδη κορυφαίες λειτουργίες υγείας και ευεξίας του Apple Watch.

Το νέο ρολόι της Apple θα έρχεται προεγκατεστημένο με το WatchOS 7, το οποίο γνωρίσαμε στο φετινό WWDC, και θα διαθέτει βελτιωμένη αυτονομία. Αυτό προέρχεται από το νέο πιο οικονομικό (από άποψη ενέργειας) Apple S6 SoC της συσκευής. Η χαμηλότερη κατανάλωση επέτρεψε στην Apple να κάνει την οθόνη του Apple Watch Series 6 έως και 2,5 φορές πιο φωτεινή!

Οι ανακοινώσεις γύρω από τα «έξυπνα» ρολόγια της Apple δεν σταμάτησαν με το Apple Watch Series 6. Η Apple μας εξέπληξε όλους ανακοινώνοντας το οικονομικό Apple Watch SE. Το Watch SE χρησιμοποιεί το SoC του Series 5 και θα διαθέτει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του. Η βασικότερη διαφορά σε σχέση με το Series 6 είναι η απουσία μέτρησης οξυγόνου.

iPad 8th Gen & iPad Air

Το δημοφιλέστερο tablet της Apple, το iPad 7th Gen, μόλις έγινε πολύ δυνατότερο! Η Apple ανακοίνωσε το iPad 8th Gen, το οποίο θα εξοπλίζεται με τον Apple A12 Bionic. Το μέγεθος και η σχεδίαση παραμένουν ίδια με την αναβάθμιση να επικεντρώνεται στις επιδόσεις.

Video Duration
1:32


Μπορεί το update του iPad να ήταν μικρό αλλά η αναβάθμιση που ακολούθησε ήταν πολύ πιο σημαντική. Το iPad Air, το mid-range tablet της Apple, ανανεώθηκε από κάθε άποψη. Στο event είδαμε τη νέα γενιά της συσκευής, η οποία μοιάζει αρκετά στα Pro μοντέλα - όχι μόνο στο design αλλά και στα specs. Το νέο iPad Air είναι η πρώτη συσκευή που θα εξοπλίζεται με τον νέο επεξεργαστή Apple A14 Bionic! Αυτό σημαίνει πως οι επιδόσεις του θα είναι σημαντικά βελτιωμένες και ίσως καλύτερες από τα iPad Pro!

Ο σχεδιασμός θυμίζει αρκετά τα iPad Pro, καθώς τα bezel είναι μικρότερα και η οθόνη μεγάλωσε, φτάνοντας τώρα τις 10,9". Μια σημαντική αλλαγή που φέρνει το νέο design του iPad Air είναι η μεταφορά του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button, αφού δεν υπάρχει πια home button. Από την Pro σειρά έρχεται και η τελευταία αλλαγή στο iPad Air, η οποία αφορά τη θύρα φόρτισης. Τώρα και το iPad Air αφήνει τη θύρα lightning για τη θύρα USB Type-C.

Apple One: όλα σε ένα!

Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πολλές συνδρομητικές υπηρεσίες. Από το Apple TV+, με focus στην ψυχαγωγία, μέχρι το Apple Arcade για gaming, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Φαίνεται ότι αποφάσισε να τις ενοποιήσει όλες κάτω από την «ομπρέλα» του Apple One, το οποίο σου προσφέρει απλούστατη πρόσβαση σε όλες. Στο Apple One θα περιλαμβάνονται τα: Apple Arcade, Apple TV+, Apple Music, Apple News, Fitness+ και iCloud και η συνδρομή θα είναι αρκετά οικονομικότερη - συγκρινόμενη με την τιμή όλων των υπηρεσιών ξεχωριστά.

Μετά την ολοκλήρωση του Time Flies, η ανυπομονησία μεγαλώνει. Είτε για την κυκλοφορία των νέων συσκευών, είτε για το νέο iPhone!

Ό,τι από τα δύο κι αν περιμένεις, μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!