Google Keen: Το αντίπαλο δέος του Pinterest;

Περίληψη: Φαίνεται ότι το Pinterest απέκτησε... αντίπαλο. Ο λόγος για το Google Keen, ένα project από την ομάδα Area 120, που διεκδικεί τη θέση του στο smartphone και το desktop σου. Πάμε να το ανακαλύψουμε!

Οι προσπάθειες της Google στον χώρο των κοινωνικών δικτύων δεν σταματούν ποτέ. Μπορεί το μεγάλο «στοίχημα» του Google+ να χάθηκε εδώ και καιρό αλλά η Google δεν θέλει να μείνει μακριά από το προσκήνιο των social media. Γι’ αυτό και πολλές φορές έχουμε δει το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών, αν και η επιτυχία των περισσότερων ήταν μέχρι τώρα περιορισμένη. Νεότερο παράδειγμα της... επιμονής της το Keen, ένα κοινωνικό δίκτυο που μοιάζει αρκετά με το Pinterest και χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, για να σε φέρει κοντά με ιδέες που σε ενδιαφέρουν.

Το Keen θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια πλατφόρμα διαχείρισης και ανακάλυψης περιεχομένου. Η βασική ιδέα είναι ότι ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα Keen, δηλαδή μια συλλογή για κάτι που τον ενδιαφέρει και να την εμπλουτίσει με σχετικό περιεχόμενο από όλο το διαδίκτυο.

Πέρα από τις προσθήκες που θα κάνει ο χρήστης στη συλλογή του, το Keen χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει επιπλέον σχετικό περιεχόμενο, έτσι ώστε να σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις τα Keen σου με παραπάνω υλικό. Σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας αποτελεί και η συνεργασία. Μπορείς να μοιραστείς τα Keen σου με άλλους χρήστες, έτσι ώστε να προσθέσουν και εκείνοι υλικό σε αυτά.

Το Keen προήλθε από την ομάδα Area 120 της Google. Μέσα από τη συγκεκριμένη ομάδα προκύπτουν κατά καιρούς πολλά πειραματικά project, τα οποία μπορεί να ενσωματωθούν σε κάποιο μεγαλύτερο προϊόν της Google ή να... μην υποστηριχθούν ποτέ. Η εφαρμογή υπάρχει ήδη διαθέσιμη για Android στο Play Store καθώς και μέσα από desktop site.

Για ακόμα περισσότερα social media tips & news μείνε συντονισμένος στο Public Blog!