Instagram Reels: Το αντίπαλο δέος του TikTok είναι εδώ!

Περίληψη: Η τεράστια επιτυχία του TikTok δεν έμεινε χωρίς… απάντηση από το Facebook. Ο λόγος για τα Instagram Reels, τα video 15 δευτερολέπτων, που σίγουρα θα κάνουν level up το περιεχόμενο των stories μας!

Το περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό - επιτέλους έφτασε. Η «απάντηση» του Facebook στο TikTok λέγεται Instagram Reels και είναι πλέον επίσημα διαθέσιμα σε 50 χώρες δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να μοιραστούν ακόμα πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο με την πλατφόρμα.

Τι ακριβώς είναι τα reels; Σύντομα βίντεο με διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και βασικό... συστατικό τους τη μουσική, με την οποία μπορείς να τα «ντύσεις» ή να χρησιμοποιήσεις μουσικά κομμάτια για να κάνεις lip sync. Κάθε βίντεο δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενο. Μπορείς να συνδυάσεις πολλά κλιπάκια μαζί ενώ μπορείς να επιλέξεις και βίντεο από τη συλλογή σου, για να τα τοποθετήσεις στα Reels που θα δημιουργήσεις.

Η επιλογή για τη δημιουργία ενός Reel βρίσκεται στα Stories. Στην κάτω πλευρά της οθόνης, δίπλα στις επιλογές “Live” και “Story”, θα εμφανίζεται τώρα και μία τρίτη, αυτή για τη δημιουργία Reels. Όπως και στα Stories, έτσι και στα Reels, το Instagram δίνει μεγάλη σημασία στην ευκολία της δημιουργίας.

Γι’ αυτό τον σκοπό προσφέρονται εργαλεία που θα σου... λύσουν τα χέρια. Αρχικά έχεις στη διάθεσή σου μια μεγάλη ποικιλία από AR εφέ για να εμπλουτίσεις τα Reels σου. Επιπλέον υπάρχει αντίστροφη μέτρηση, η οποία σου επιτρέπει να ξεκινήσεις την λήψη βίντεο με χρονοκαθυστέρηση, έτσι ώστε να τοποθετήσεις το smartphone σου σε σημέιο που να σε βολεύει και να μη χρειάζεται να το κρατάς.

Ένα χαρακτηριστικό που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους δημιουργούς είναι το “Align”. Μέσω αυτού μπορείς να ευθυγραμμίσεις ένα βίντεο με κάποιο προηγούμενο που έχει τραβηχτεί στο ίδιο σημείο. Έτσι η μετάβασή από το ένα κλιπ στο άλλο είναι απρόσκοπτη. Το τελευταίο εργαλείο είναι η ταχύτητα αναπαραγωγής. Μπορείς να κάνεις τα Reels σου να παίζουν πιο γρήγορα ή πιο αργά από το κανονικό.

Όταν έρθει η ώρα να μοιραστείς το βίντεο που έφτιαξες, οι επιλογές σου εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του προφίλ σου. Αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος, τότε το Reel σου μπορεί να εμφανιστεί και στην ενότητα “Explore” του Instagram (αντίστοιχη με τo For Your Page του TikTok). Τα Reels από ιδιωτικούς λογαριασμούς εμφανίζονται μόνο στους followers. Και οι δύο τύποι λογαριασμού μπορούν να μοιραστούν τα Reels μέσω προσωπικών μηνυμάτων αλλά και στα Stories.

Η Ελλάδα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας του χαρακτηριστικού αλλά πιστεύουμε πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα για να τα δοκιμάσουμε. Τα Instagram Reels έχουν βγει από τη δοκιμαστική περίοδο και είναι επίσημα διαθέσιμα πλέον, οπότε όλα είναι έτοιμα για την κυκλοφορία τους παντού!