Πώς θα μοιάζουν τα emojis σε iOS 14 και Android 11;

Περίληψη: Τα emojis μπήκαν στη ζωή μας και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας. Γιατί πώς θα δείξεις στο άλλο σου μισό πόσο in love είσαι αν δεν βάλεις emoji με μάτια-καρδούλες; Ποιες νέες αφίξεις θα έχουμε σε iOS 14 και Android 11;

Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται η κυκλοφορία νέων εκδόσεων για τα δύο βασικά λειτουργικά smartphone. Το iOS 14 θα κυκλοφορήσει σε πολλά μοντέλα iPhone (δες εδώ σε ποια ακριβώς), ενώ το Android θα φτάσει πρώτα στα smartphone της Google και αργότερα σε δεκάδες ακόμα συσκευές. Οι αλλαγές που φέρνουν και τα δύο λειτουργικά είναι πολλές και ουσιαστικές.

Μια όχι και τόσο σημαντική αλλαγή από τεχνικής πλευράς -αλλά σίγουρα πολύ fun- που περιμένουμε με ανυπομονησία είναι τα νέα emoji που θα προστεθούν. Πριν κυκλοφορήσουν επίσημα, ας πάρουμε μια γεύση από όσα θα καταφθάσουν στις συσκευές μας το φθινόπωρο!

Ας ξεκινήσουμε από το iPhone, το οποίο από το φθινόπωρο θα σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις emoji σε σχέδιο ninja, boomerang, piñata και αρκετά ακόμα. Η πλήρης λίστα των νέων emoji περιλαμβάνει νέα ζώα, ανθρώπινα όργανα, περισσότερα φαγητά και ακόμα περισσότερες κινήσεις χεριών.

Μαζί με τα νέα emoji η Apple ετοιμάζει και νέα σχέδια για τα Memoji της. Τα διαδραστικά emoji, τα οποία μπορείς να φτιάξεις για τον εαυτό σου, θα διαθέτουν νέα αξεσουάρ προσώπου. Τα sticker σου θα φορούν μάσκα προσώπου, την οποία θα μπορείς να προσαρμόσεις στα χρώματα που σου αρέσουν. 

Η Google κινείται σε λίγο διαφορετική κατεύθυνση, καθώς τα δικά της emoji είναι περισσότερο παιχνιδιάρικα παρά ρεαλιστικά. Επιπλέον στο Android 11 επιστρέφουν και πολλά αγαπημένα design από παλιότερες εκδόσεις emoji. Όχι, τα blobs δεν επανέρχονται, αλλά θα έχουμε τουλάχιστον την αξιαγάπητη χελώνα (που πρωτοεμφανίστηκε το 2013) να συνοδεύει τα μηνύματά μας.

Και τα δύο λειτουργικά θα υιοθετήσουν τις προσθήκες που έγιναν στην έκδοση Emoji 13.0, η οποία εγκρίθηκε στις αρχές του 2020. Στο πρότυπο Unicode θα προστεθούν συνολικά 117 νέα emoji, τα οποία αναμένεται να κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους από το φθινόπωρο και μετά. Κάθε εταιρία μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της σχέδια βασιζόμενη στα standard emoji που περιλαμβάνονται στο Unicode, γι’ αυτό και βλέπεις διαφορές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, ή ασυμβατότητες κάποιες φορές.

Αν τρέχεις τη beta του Android 11 μπορείς ήδη να δοκιμάσεις τα νέα emoji του Android. Αυτά είναι διαθέσιμα αν χρησιμοποιείς το Gboard ως το πληκτρολόγιο της συσκευής σου. Αν δε θες να «ψαχτείς» με beta εκδόσεις, υπομονή μέχρι το φθινόπωρο για να λάβεις τη νέα γενιά emoji στο smartphone σου!