«Πόσων χρόνων είσαι;» θα σε ρωτήσει σύντομα το Instagram

Περίληψη: Την ημέρα των γενεθλίων σου θα ζητήσει να μάθει σύντομο το Instagram. Ο λόγος είναι απλός: η προστασία των ανήλικων Instagrammers!

Αν δεν έχεις εισάγει την ημερομηνία την γέννησής σου στο Instagram, πολύ σύντομα θα χρειαστεί να την προσθέσεις. Αυτή η απαίτηση αφορά όλους τους λογαριασμούς, παλιούς και νέους, ενώ από το 2019 αυτό απαιτούνταν μόνο για νέα accounts. Τώρα πλέον όλοι θα πρέπει να εισάγουν την ημερομηνία των γενεθλίων τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα την εφαρμογή.

Η αλλαγή αυτή θα εμφανιστεί σύντομα στην κορυφή του κεντρικού feed, αν δεν έχεις ήδη προσθέσει τα γενέθλιά σου στο Instagram. Αρχικά θα μπορείς να απορρίψεις το αίτημα αλλά σταδιακά αυτό θα γίνει υποχρεωτικό για όλους τους λογαριασμούς. Στην περίπτωση που έχεις συνδέσει το Facebook account σου με το Instagram, η ημερομηνία που έχεις δηλώσει εκεί θα περάσει αυτόματα και στο Instagram. Όσο το Instagram δεν έχει την ηλικία σου, θα σταματήσει να σου δείχνει ευαίσθητο περιεχόμενο. Για να αποκαλύψεις το hidden περιεχόμενο, πρέπει να εισάγεις τα γενέθλιά σου.

Ο βασικός λόγος που επικαλείται το Instagram για αυτή την αλλαγή είναι η προστασία των νεαρότερων χρηστών. Μέσα από αυτή την πληροφορία, το Instagram θα τροποποιήσει την εμπειρία των νεαρών χρηστών με πολλούς τρόπους. Περιεχόμενο που κρίνεται ακατάλληλο δεν θα εμφανίζεται σε λογαριασμούς ανήλικων, κάτι που ισχύει και για διαφημίσεις, ενώ λογαριασμοί ενήλικων δεν θα μπορούν να στείλουν μηνύματα σε ανήλικους, αν εκείνοι δεν τους ακολουθούν ήδη.

Κι αν σκέφτεσαι πως μπορεί ο καθένας πολύ εύκολα να εισάγει μια ψεύτικη ημερομηνία, αυτό είναι κάτι που το έχει ήδη υπολογίσει το Instagram. Σύμφωνα με την εταιρία, η χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει το Instagram να επιβεβαιώσει την ηλικία ενός χρήστη. Αν για παράδειγμα κάποιος ευχηθεί σε “happy 16th birthday” σε άλλο χρήστη, το Instagram μπορεί να καταλάβει την ηλικία του. Αν ένας χρήστης δηλώσει ηλικία μεγαλύτερη από 13 ή 18 έτη αλλά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν... διαφορετική άποψη, τότε ο χρήστης θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ηλικία του με διαφορετικό τρόπο.

Η αλλαγή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, οπότε πολύ σύντομα μπορεί να εμφανιστεί και στο smartphone σου όταν ανοίξεις το Instagram app.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!