Ψάχνεις το τραγούδι που σου κόλλησε; Τραγούδησέ το στο Google!

Περίληψη: Με το Hum to Search η Google δημιούργησε ένα shazam για τη φωνή σου. Το Google Search μπορεί πλέον να αναζητήσει τραγούδια ακόμα κι αν του... σφυρίξεις τη μελωδία!

Θυμάσαι εκείνο το τραγούδι που πάει «ντου ντου ντου ντουυυυ ντου ντου»; Όχι ε;  Κανένα πρόβλημα, καθώς το Google Search μπορεί τώρα να σε βγάλει από το αδιέξοδο της αναζήτησης τραγουδιών για τα οποία δεν θυμάσαι σχεδόν τίποτα. Ακόμα κι αν σου έχει κολλήσει μόνο ένα κομμάτι της μελωδίας, τώρα μπορείς να την τραγουδήσεις στην αναζήτηση της Google και η πανίσχυρη μηχανή θα ψάξει να σου βρει από ποιο τραγούδι προέρχεται.

Η νέα λειτουργία λέγεται «Hum to Search» και σου επιτρέπει να τραγουδήσεις το κομμάτι ή τη μελωδία που θυμάσαι, ή ακόμα και να σφυρίξεις τη μουσική που ψάχνεις. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δράση οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης, οι οποίοι θα σου επιστρέψουν τα πιθανότερα αποτελέσματα που ταιριάζουν στην ηχητική αναζήτησή σου. Κάθε αποτέλεσμα θα συνοδεύεται και με ένα ποσοστό ταύτισης, το οποίο σου δείχνει πόσο μοιάζει η μελωδία που τραγούδησες με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Video Duration
0:32


Το «Hum to Search» προστέθηκε με το τελευταίο update στο Google App, ενώ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και μέσα από τα Google Search Widget. Για να το ενεργοποιήσεις πάτησε στην επιλογή με το μικρόφωνο, επίλεξε το πλήκτρο «Search a song» και τραγούδησε το κομμάτι που αναζητάς για 10 με 15 δευτερόλεπτα. Την ίδια διαδικασία μπορείς να κάνεις και μέσω του Google Assistant λέγοντας «Hey Google, what’s this song?» και τραγουδώντας αμέσως μετά τη σχετική μελωδία. 

Το νέο αυτό feature είναι ήδη διαθέσιμο στα αγγλικά στο iOS, ενώ στο Android υποστηρίζει 20 γλώσσες. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα 100% ακριβή, αλλά αν το δοκιμάσεις μπορεί και να εντυπωσιαστείς. Το τραγούδι που έψαχνες για χρόνια αλλά δεν ήξερες πως να το αναζητήσεις ίσως να σου το ανακαλύψει το «Hum to Search» της Google.