Snap Minis / Έρχονται νέα, μικρότερα apps στην εφαρμογή του Snapchat

Περίληψη: App μέσα στο app. Αυτό είναι το νέο χαρακτηριστικό που έρχεται στο Snapchat με πολλές χρήσιμες δυνατότητες. Πάμε να το γνωρίσουμε!

Chat με φίλους, stories και πολλά φίλτρα για κάθε φωτογραφία - αυτά είναι τα βασικά... συστατικά του Snapchat. Τώρα όμως η εφαρμογή είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο επίπεδο και να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα που ξεπερνά τα στενά όρια του κοινωνικού δικτύου χωρίς να χάνει το focus στο social media σκέλος της. Αυτό θα γίνει με τα Snap Minis, τις εφαρμογές που θα ενσωματωθούν στο app.

Τα Snap Minis είναι μικροσκοπικές εφαρμογές, που θα προσφέρονται από τρίτους developers και όχι από το ίδιο το Snapchat, με σκοπό να αξιοποιείς τις λειτουργίες τους μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής, χωρίς να πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο καινούργιο app. Γι’ αυτό και τα Minis θα «κατοικούν» στο πεδίο chat του Snapchat. Με τα Minis θα μπορείς, για παράδειγμα, να οργανώσεις σχέδια με φίλους, κλείνοντας εισιτήρια για ένα event απευθείας από το Snapchat.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν διαθέσιμα 7 Minis. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε τη δημοφιλή εφαρμογή διαλογισμού Headspace, τη mini εφαρμογή Coachella, για να σχεδιάσει κάποιος το πρόγραμμά του για το γνωστό festival, και το Movie Tickets by Atom, για κράτηση θέσεων σε cinema. Το αρχικό lineup από Mini apps περιλαμβάνει ακόμα τα: Let’s Do It, Prediction Master, Saturn και Tembo.

Τα Snapchat Minis είναι κατασκευασμένα σε HTML και είναι πολύ ελαφριά για το σύστημα. Όπως είπαμε, δεν απαιτούν download και είναι άμεσα διαθέσιμα. Τα Minis θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στο 2020 τόσο στο Android όσο και iOS.

Η ενσωμάτωση mini εφαρμογών σε ένα chat app δεν είναι κάτι πρωτοφανές, καθώς το WeChat, μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στην Ασία, παρέχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες, όπως πληρωμές. Τα Snapchat Minis είναι η προσπάθεια μεταφοράς αυτού του concept στη Δύση. Το πόσο επιτυχημένη θα είναι αυτή η προσπάθεια θα φανεί στην πορεία.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!