Instagram DMs & Messenger / Η ενοποίηση ξεκίνησε!

Περίληψη: Το πλάνο του Facebook, να ομαδοποιήσει όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας του, αρχίζει να υλοποιείται: πρώτο βήμα η ενοποίηση των Instagram DMs με το Messenger. Πάμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει...

Ήδη από το 2019 γνωρίζαμε ότι το Facebook σχεδιάζει να φιλοξενήσει όλα τα messaging apps του κάτω από μια κοινή «ομπρέλα» υπηρεσιών. Το καλοκαίρι είδαμε τα πρώτα δείγματα, με τη δοκιμαστική λειτουργία ενοποίησης των μηνυμάτων στο Instagram με εκείνα του Messenger. Τώρα το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι και επίσημα εδώ, με το Facebook να κάνει διαθέσιμη τη δυνατότητα ενοποίησης των Instagram DMs με το Facebook Messenger.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής; Η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των δύο εφαρμογών. Αν, για παράδειγμα, διαθέτεις μόνο Instagram, ενώ κάποπος φίλος σου χρησιμοποιεί το Messenger, μπορείτε να ανταλλάζετε μηνύματα από τις αγαπημένες εφαρμογές των smartphone σας χωρίς κανένα εμπόδιο. H Loredena Crisan, VP of Product Design του Messenger, παρομοίασε αυτή την αλλαγή με τη χρήση email. Όπως ένας χρήστης με λογαριασμό Gmail μπορεί να επικοινωνεί με ένα χρήστη Outlook, έτσι και οι δύο εφαρμογές επικοινωνίας του Facebook μπορούν πλέον να ενώσουν τους χρήστες τους.

Με αυτή την κίνηση, τα messaging χαρακτηριστικά του Instagram αναβαθμίζονται σημαντικά, καθώς μέχρι σήμερα υστερούσαν σε σύγκριση με το Messenger. Μέσα από το ανανεωμένο format θα μπορείς να κάνεις forward τα μηνύματα που θες και να αντιδράσεις με νέα reactions. Το τελευταίο update προσθέτει και τη λειτουργία Vanish Mode, μέσω της οποίας μπορείς να κάνεις τις συνομιλίες σου να... εξαφανίζονται αυτόματα.

Το Facebook, όμως, τόνισε ότι δεν έχει σκοπό να συγχωνεύσει τους λογαριασμούς κάθε δικτύου σε έναν, ούτε σκοπεύει να ενοποιήσει τις συνομιλίες που έχεις δημιουργήσει σε κάθε πλατφόρμα. Αν χρησιμοποιείς και τα δύο κοινωνικά δίκτυα παράλληλα, δεν θα έχεις την ίδια λίστα συνομιλιών στα δύο apps. Κάθε εφαρμογή θα περιλαμβάνει τις συνομιλίες που εσύ θες και τα μηνύματά σου θα είναι ξεχωριστά. Απλώς τώρα έχεις την επιλογή να συνομιλήσεις μεταξύ των δύο. Αν πάλι δεν σου αρέσει αυτή η αλλαγή, μπορείς να επιλέξεις να μη δέχεσαι μηνύματα από λογαριασμούς εκτός Instagram.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!