Τώρα μπορείς να είσαι live στο Instagram ως και 4 ώρες!

Περίληψη: Οι ζωντανές μεταδόσεις του Instagram μεγάλωσαν και το περιεχόμενό τους γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και... χορταστικό!

Αν βγαίνεις συχνά live στο Instagram ή παρακολουθείς live stream από λογαριασμούς που ακολουθείς, τότε θα έχεις παρατηρήσει ότι η μέγιστη διάρκεια κάθε μετάδοσης μπορεί να είναι μέχρι μία ώρα. Αυτός ο περιορισμός δεν είναι αρκετός για πολλούς δημιουργούς και έτσι το Instagram αποφάσισε να τον αυξήσει, πηγαίνοντας το ανώτατο όριο στις 4 ώρες!

Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο, όπως μεγαλύτερα Q&A sessions ή εικονικές συναυλίες μεγάλης διάρκειας. Οι προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσει κανείς τη λειτουργία Instagram Live παραμένουν οι ίδιες. Για να μεταδώσεις ζωντανά θα πρέπει να μην έχεις παραβιάσει τους όρους της πλατφόρμας στο παρελθόν. Αυτό γίνεται -πιθανότατα- για να αποτραπεί η μετάδοση περιεχομένου, το οποίο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τρίτων.

Μαζί με αυτή την αλλαγή, το Instagram εμπλουτίζει την εμπειρία των live μεταδόσεων και με άλλες δυνατότητες. Τα live βίντεο θα μπορούν να αποθηκεύονται για έως και 30 ημέρες πριν διαγραφούν και από το archive σου θα μπορείς να κατεβάσεις το βίντεο ή να το ανεβάσεις στο IGTV. Επιπλέον η ανακάλυψη live μεταδόσεων γίνεται πιο εύκολη. Η ενότητα «Explore» του app θα εμφανίζει περισσότερα live streams ενώ θα δημιουργηθεί και η ξεχωριστή ενότητα «Live Now», στην οποία θα εμφανίζονται μόνο ζωντανές μεταδόσεις.

Η ανακοίνωση όλων των παραπάνω έγινε μέσω του επίσημου λογαριασμού της πλατφόρμας στο Twitter. Δεν ξέρουμε όμως πότε ακριβώς οι νέες δυνατότητες θα γίνουν διαθέσιμες στο Android και iOS app του Instagram. Μέχρι να γίνει αυτό, μείνε συντονισμένος στο Public Blog για ακόμα περισσότερα social media news & tips!