Twitter Fleets / Τα tweets γίνονται stories!

Περίληψη: Στη δημοτικότητα των stories «υπέκυψε» και το Twitter, το οποίο έκανε διαθέσιμα τα Fleets. Δοκιμάζονται ήδη σε δύο χώρες και σύντομα θα γίνουν διαθέσιμα παντού!

Το Twitter ήταν μια από τις τελευταίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης από την οποία έλειπαν τα stories. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει τα Fleets, τη δική του έκδοση των εξαφανιζόμενων post. Το νέο χαρακτηριστικό έχει γίνει διαθέσιμο σε Βραζιλία και Ιταλία και μελλοντικά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Όπως συμβαίνει και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, τα stories του Twitter θα είναι διαθέσιμα για 24 ώρες και μετά θα εξαφανίζονται. Τα fleets θα μπορούν να είναι απλά κείμενα ή να εμπλουτιστούν και με multimedia περιεχόμενο, όπως εικόνες, gifs ή σύντομα βίντεο. Τα fleets από λογαριασμούς που ακολουθείς θα εμφανίζονται στην κορυφή του feed σου ως στρογγυλά εικονίδια, με το μπλε χρώμα του Twitter να τα περιβάλει, αν δεν τα έχεις δει ακόμα. Το πρώτο fleet, στα αριστερά, θα είναι η εικόνα του προφίλ σου με ένα σύμβολο «+» καθώς από εκεί θα μπορείς να συντάξεις τα δικά σου fleets.

Σαν θεατής των fleets θα μπορείς να αντιδράσεις σε αυτά μέσω κάποιων προκαθορισμένων emojis. Επιπλέον, αν ο λογαριασμός ο οποίος ανέβασε το fleet έχει ανοικτά τα DMs του, τότε θα μπορείς να απαντήσεις σε αυτά μέσω προσωπικού μηνύματος. Σε αντίθεση με τα μόνιμα tweets, όμως, στα fleets δεν μπορείς να κάνεις retweet, ή δημόσια like και απαντήσεις, ούτε να ενσωματώσεις τα fleets σε τρίτες ιστοσελίδες. Αυτό είναι άλλωστε το νόημα των εξαφανιζόμενων ιστοριών, η προσωρινή τους φύση.

Το Twitter είχε αναγνωρίσει τη μονιμότητα και τη δημοσιότητα των tweets ως έναν αποτρεπτικό παράγοντα χρήσης του κοινωνικού δικτύου. Γι’ αυτό και από τον Ιανουάριο είχε ανακοινώσει πως εργάζεται επάνω σε εργαλεία προσαρμογής του κοινού ενός tweet. Τα Fleets είναι ένα διαφορετικό βήμα προς την ίδια κατεύθυνση. Απλώς, αντί για περιορισμό του κοινού, προσφέρουν περιορισμό της χρονικής διάρκειας «ζωής» ενός tweet.

Η διαθεσιμότητα των Fleets μόνο σε συγκεκριμένες χώρες πηγάζει από την ανάγκη δοκιμής του χαρακτηριστικού. Μετά το πρώτο κύμα χρήσης των Fleets περιμένουμε πως αυτά θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα. Για ακόμα περισσότερα social media tips & news μείνε συντονισμένος στο Public Blog.