Galaxy S21 Series 5G / Όσα είδαμε στο Unpacked event της Samsung

Περίληψη: Με 5 νέες συσκευές υποδέχτηκε τη νέα χρονιά η Samsung. Στο πρώτο Unpacked του 2021 γνωρίσαμε τη σειρά Galaxy S21 και δύο ακόμα gadgets!

Το πρώτο Samsung Galaxy Unpacked για το 2021 μόλις ολοκληρώθηκε με τη Samsung να ξεκινά τη χρονιά με πολύ δυνατό τρόπο. Στη σκηνή του διαδικτυακού event είδαμε για πρώτη φορά τα νέα smartphone Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ και S21 Ultra. Η Samsung παρουσίασε επίσης τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds Pro και μια ολοκαίνουργια κατηγορία συσκευών, τα SmartTag. Πάμε να τα γνωρίσουμε όλα πιο αναλυτικά!

Samsung Galaxy S21 και S21+


Τα πρώτα δύο smartphone για τα οποία μίλησε η Samsung στο Unpacked ήταν το Galaxy S21 και το Galaxy S21+. Οι δύο συσκευές είναι σχεδόν ολόιδιες μεταξύ τους με το μέγεθος να είναι ο μόνος ουσιαστικός παράγοντας που τις διαφοροποιεί. Το S21 εξοπλίζεται με οθόνη 6,2" και διαθέτει μπαταρία 4.000mAh. Το μεγαλύτερο S21+ έρχεται με πάνελ 6,7" και μπαταρία 4.8000mAh. Οι οθόνες και των δύο μοντέλων είναι AMOLED με ανανέωση 120Hz και ανάλυση 2400×1080. Το νέο χαρακτηριστικό που εισάγει η Samsung σε αυτή τη γενιά είναι ο δυναμικός ρυθμός ανανέωσης. Στα S21 και 21+ η οθόνη μπορεί να προσαρμόσει το ρυθμό ανανέωσης από 48 έως 120Hz.

Τα δύο νέα flagship μοντέλα της Samsung προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις από ποτέ, χάρη στον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή 5nm που διαθέτουν. Το SoC συνδυάζεται με 8GB RAM ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα είναι 128 ή 256GB. Πανομοιότυπο είναι και το σύστημα της κάμερας στις δύο εκδόσεις, το οποίο αποτελείται από τρεις αισθητήρες. Ο κύριος είναι ανάλυσης 12MP και δίπλα του βρίσκονται ένας telephoto 64MP και ένας ultra-wide 12MP. Η selfie κάμερα είναι εντός της οθόνης και προσφέρει φωτογραφίες στα 10MP.

Samsung Galaxy S21 Ultra με υποστήριξη S Pen


Η τρίτη συσκευή της σειράς είναι το Samsung Galaxy S21 Ultra. Η Samsung είχε αρκετούς λόγους να μιλήσει ξεχωριστά για αυτό, καθώς η νέα ναυαρχίδα διαφοροποιείται αρκετά από τα δύο προηγούμενα μοντέλα, για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω.

Αρχικά το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο. Η μπαταρία του φτάνει τα 5.000mAh και η οθόνη του έχει διαγώνιο 6,8". Αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά την οθόνης όμως. Το πάνελ του S21 Ultra είναι AMOLED ανάλυσης 3200×1440 και «τρέχει» και αυτό στα 120Hz. Η προσαρμόσιμος ρυθμός ανανέωσης δεν λείπει από το flagship μοντέλο, με το Samsung Galaxy S21 Ultra να μπορεί να «ρίξει» το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης μέχρι και τα 10Hz.

Η οθόνη του Galaxy S21 Ultra είναι πολύ σημαντική για ακόμα έναν λόγο. Το S21 Ultra είναι η πρώτη μη-Note συσκευή της Samsung που υποστηρίζει τη χρήση S Pen! Η συσκευή δεν έρχεται με ενσωματωμένο S Pen αλλά αυτό μπορεί να αποκτηθεί σαν ξεχωριστό αξεσουάρ πλέον. Και το ακόμα καλύτερο είναι πως το S21 Ultra δεν συνεργάζεται αποκλειστικά με το S Pen, μπορεί να συνεργαστεί με οποιοδήποτε Wacom stylus.

Ο επεξεργαστής είναι το μόνο σημείο που δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των τριών μοντέλων, καθώς και εδώ βρίσκουμε το ίδιο οκταπύρηνο SoC στα 5nm. Η RAM έχει αυξηθεί, όμως, και φτάνει τα 12GB στο μοντέλο με 128 ή 256GB αποθηκευτικού χώρου. H Samsung δημιούργησε και μια ακόμα δυνατότερη έκδοση, η οποία έχει 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Το SoC του Samsung Galaxy S21 Ultra, όπως και των υπόλοιπων δύο μοντέλων, είναι 5G και υποστηρίζει δίκτυα Sub-6GHz και mmWave.

Ακόμα και μετά από όλα αυτά τα specs, όμως, δεν έχουμε μιλήσει για τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση του S21 Ultra σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα. Αυτή δεν είναι άλλη από το σύστημα της κάμερας. Η Samsung φρόντισε να εξοπλίσει το S21 Ultra με 4 κύριες κάμερες που καταγράφουν ακόμα ποιοτικότερες εικόνες, είτε το θέμα σου βρίσκεται στα 5cm απόσταση είτε εκατοντάδες μέτρα μακριά. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στους δύο τηλεφακούς του συστήματος. Και οι δύο προσφέρουν ανάλυση 10MP, με τον δεύτερο να είναι τύπου “periscope” και να υποστηρίζει οπτικό zoom 10X και hybrid zoom μέχρι 100X. Ο κύριος αισθητήρας του συστήματος είναι ανάλυσης 108MP με 9-προς-1 pixel binning ενώ το σύστημα συμπληρώνει ο ultra-wide αισθητήρας των 12MP. Η πέμπτη οπή, που βλέπεις στις εικόνες, είναι ο αισθητήρας laser για ακριβέστερο auto-focus. Τέλος η selfie κάμερα της συσκευής βρίσκεται στο ίδιο σημείο με τα υπόλοιπα μοντέλα και μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες στα 40MP.

Samsung Galaxy Buds Pro και SmartTags


Το οικοσύστημα έξυπνων συσκευών της Samsung μεγάλωσε κι άλλο μετά από αυτό το Unpacked. Στην ήδη πολύ ικανοποιητική γκάμα true wireless ακουστικών της εταιρίας προστίθενται τα Galaxy Buds Pro, τα οποία είναι η flagship πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία. Τα νέα ακουστικά διαθέτουν woofer 11 χιλιοστών και tweeter 6,5 χιλιοστών προσφέρονται ποιοτικότερο ήχο από ποτέ. Από τα flagship ακουστικά της Samsung δεν θα μπορούσε να λείπει και το Active Noise Cancelling, με τη Samsung να υποστηρίζει πως τα νέα ακουστικά μπορούν να μπλοκάρουν το 99% των ήχων του περιβάλλοντος.

Η τελευταία συσκευή που γνωρίσαμε στο Unpacked είναι το Galaxy SmartTag. Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο εκδόσεις, το SmartTag και το SmartTag Plus. Τα δύο αυτά gadget δημιουργήθηκαν με σκοπό να μπορείς να τα προσαρμόσεις στα καθημερινά σου αντικείμενα, ή ακόμα και στα κατοικίδιά σου, έτσι ώστε να μπορείς να τα εντοπίσεις μέσω του κινητού, αν χρειαστεί. Το Galaxy SmartTag λειτουργεί μέσω Bluetooth Low Energy ενώ το Galaxy SmartTag Plus χρησιμοποιεί και Ultra WideBand τεχνολογία για ακόμα πιο ακριβή εντοπισμό.

Όλα τα νέα προϊόντα της Samsung θα είναι πολύ σύντομα άμεσα διαθέσιμα στο public.gr! Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για ακόμα περισσότερα άρθρα γύρω από τα νέα Samsung Galaxy S21 ή προπαράγγειλέ τα από σήμερα κιόλας και πάρε κορυφαία δώρα!