Unpacked Part 2 / Αποκαλύφθηκε πλήρως το Samsung Galaxy Z Fold2!

Περίληψη: Η δεύτερη γενικά του Galaxy Fold παρουσιάστηκε επίσημα στο δεύτερο μέρος του Unpacked event της Samsung. Πόσα ξέρουμε για αυτό;

Στο Unpacked event του Αυγούστου είχαμε ένα teaser του αναδιπλούμενου Galaxy Z Fold2, χωρίς όμως να αποκαλυφθεί πλήρως η νέα συσκευή. Λίγες μέρες μετά φτάσαμε στην πλήρη παρουσίασή του στο Unpacked event Part 2, που διοργάνωσε η Samsung. Σε αυτό αποκαλύφθηκαν τα πάντα για το νέο foldable της εταιρείας - από τα χαρακτηριστικά μέχρι τα ειδικά software features του. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα λοιπόν!

Ξεκινάμε με μια επανάληψη όσων ξέραμε: Το design, με τις νέες μεγαλύτερες οθόνες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, είχε ήδη παρουσιαστεί. Η εξωτερική οθόνη του Samsung Galaxy Z Fold2 εξοπλίζεται με πάνελ 6,2" ενώ εσωτερικά χρησιμοποιείται πάνελ 7,6" με προστασία Ultra Thin Glass. Η Samsung επιβεβαίωσε ότι η εσωτερική οθόνη θα μπορεί να «τρέξει» στα 120Hz.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η συσκευή θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 865+ επεξεργαστή και 12GB RAM. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα είναι είτε 256 ή 512GB. Η μπαταρία αυξήθηκε σε σχέση με το Fold και έχει χωρητικότητα 4.500mAh. Από την ανακοίνωση δεν έλειψαν και οι λεπτομέρειες για τις κάμερες της συσκευής: και οι τρεις αισθητήρες έχουν ανάλυση 12MP και προσφέρουν wide, ultra-wide και telephoto λήψεις. Η selfie κάμερα στην Infinity-O αναδιπλούμενη οθόνη θα μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με ανάλυση 10MP.

Η Samsung στάθηκε αρκετά και στο λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες μιας αναδιπλούμενης οθόνης. Αρχικά το Flex Mode του Galaxy Z Flip μεταφέρεται και στο Galaxy Z Fold 2. Αυτό σου επιτρέπει να «χωρίσεις» μια εφαρμογή στα δύο και να χρησιμοποιείς διαφορετικά το κάθε μέρος της οθόνης. Επιπλέον θα μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες με την εξωτερική και την εσωτερική κάμερα ταυτόχρονα. Και οι δύο οθόνες θα λειτουργούν ως viewfinder, για να βλέπουν όλοι όσοι είναι στο κάδρο την προεπισκόπηση της φωτογραφίας. Φυσικά το multitasking δεν άλλαξε και μπορείς να «τρέξεις» μέχρι και 3 εφαρμογές ταυτόχρονα στην εσωτερική οθόνη της συσκευής.

Κάτι νέο που έρχεται με το Samsung Galaxy Z Fold2 είναι η παραμετροποίηση της εμφάνισης της συσκευής. Για την ακρίβεια, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χρωμάτων σε σημεία, όπως ο μηχανισμός αναδίπλωσης.

Τέλος η Samsung επεκτείνει τη συνεργασία της με το σχεδιαστή Thom Browne, δημιουργώντας ένα limited edition πακέτο του Z Fold2. Σε αυτό περιλαμβάνεται το smartphone, το ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds Live και το smartwatch Galaxy Watch3. Όλα τα κομμάτια του πακέτου φέρουν τα χαρακτηριστικά χρώματα του Thom Browne.

Δείτε παρακάτω ένα απολαυστικό unboxing από το Unbox Therapy:

Video Duration
21:44