Xiaomi Mi 11 / Mini review στο νέο flagship!

Περίληψη: Η ναυαρχίδα της Xiaomi, το Mi 11, μόλις έφτασε στο Public! Τι εντυπώσεις άφησε σε όσους το δοκίμασαν; Πάμε να δούμε!

Η ναυαρχίδα της Xiaomi για το 2021 δεν είναι άλλη από το Xiaomi Mi 11. Η νέα συσκευή έφτασε μόλις στο Public και οι εντυπώσεις που αφήνει είναι απόλυτα θετικές! Αν ψάχνεις νέα flagship συσκευή και το Mi 11 είναι στο «ραντάρ» σου, ας δούμε τι λένε τα review για αυτό, για να αποκτήσεις πλήρη εικόνα του κορυφαίου smartphone.

Θα ξεκινήσουμε από την ποιότητα κατασκευής του. Η κατασκευή είναι στιβαρή ενώ το γυαλί μπροστά και πίσω του δίνει ξεχωριστή όψη. Η έκδοση σε μπλε χρώμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς η απόχρωση είναι ιριδίζουσα. Το σύστημα της κάμερας στεγάζει 3 κάμερες για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω. Στη μπροστινή πλευρά το μόνο που ίσως ξενίζει κάπως στον σχεδιασμό είναι οι καμπύλες της οθόνης κοντά στις γωνίες, οι οποίες δεν ακολουθούν τις γραμμές του περιμετρικού bezel.

Τα άκρα της οθόνης, όμως, μικρή σημασία έχουν. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητά της, η οποία στην περίπτωση του Mi 11 είναι κορυφαία. Το πάνελ του νέου Xiaomi flagship προσφέρει και υψηλό ρυθμό ανανέωσης και μεγάλη ανάλυση. Συγκεκριμένα η εικόνα ανανεώνεται με ρυθμό 120Hz ενώ η ανάλυση είναι 3200×1440. Και αυτά δεν είναι τα μόνα ατού του πάνελ. Η μεγέθους 6,81" οθόνη είναι τεχνολογίας LTPO OLED με μέγιστη φωτεινότητα 1.500nits, διαθέτει 10-bit χρώμα, υποστηρίζει HDR10+ περιεχόμενο και προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass Victus.

Πάμε τώρα και στην πίσω πλευρά της συσκευής, για να μιλήσουμε για το σύστημα της κάμερας. Και εδώ είναι ένας τομέας που το Xiaomi Mi 11 τα πάει περίφημα, σύμφωνα με τα reviews που έχουν κυκλοφορήσει. Η κύρια κάμερα των 108MP προσφέρει τεράστια λεπτομέρεια και φυσικό bokeh ενώ μπορεί και να συνδυάσει 9 πίξελ σε 1 όταν χρειάζεται περισσότερο φως. Ιδανικό συμπλήρωμα για την κύρια κάμερα είναι ο αισθητήρας 13MP για ultra-wide λήψεις, ο οποίος παράγει πολύ όμορφες εικόνες σε καλό φωτισμό. Το σύστημα της κάμερας συμπληρώνει ο tele/macro αισθητήρας των 5MP. Αυτός ο φακός ταιριάζει κυρίως σε κοντινές λήψεις. Στο κομμάτι του οπτικού ζουμ, το Xiaomi Mi 11 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με ευκολία άλλες flagship προτάσεις της αγοράς, όπως το Samsung Galaxy S21 Ultra με την Space Zoom κάμερα.

Ένας ακόμα τομέας που ενδιαφέρει κάθε πιθανό αγοραστή είναι η ταχύτητα και η απόκριση της συσκευής. Το Xiaomi Mi 11, όπως φαίνεται από διάφορες δοκιμές, είναι ικανό να ανταποκριθεί με ευκολία ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Αυτό οφείλεται πρώτα από όλα στον Snapdragon 888 και έπειτα στα 8GB RAM. Το τελευταίας γενιάς chipset έχει και άλλα πλεονεκτήματα, πέρα από την απόδοση, όπως η υποστήριξη 5G και Wi-Fi 6. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι τεχνολογίας UFS 3.1 και χωρητικότητας 256GB.

Εξαιρετικά τα πάει το Xiaomi Mi 11 και στον τομέα της αυτονομίας. Η ναυαρχίδα της Xiaomi έχει μπαταρία 4.600mAh και μπορεί με ευκολία να διαρκέσει όλη τη μέρα ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ακόμα και με την οθόνη σε πλήρη ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης, με χρήση mobile data και καταγραφή πολλών φωτογραφιών και βίντεο μέσα στην ημέρα, δηλαδή σε καμία περίπτωση ιδανικές συνθήκες, το Mi 11 «έβγαλε» την ημέρα.

Μερικές ακόμα λεπτομέρειες που ίσως σε ενδιαφέρουν είναι τα ποιοτικά stereo ηχεία που διαθέτει η συσκευή και η selfie κάμερα ανάλυσης 20MP, η οποία βρίσκετε εντός της οθόνης Συμπερασματικά, το Xiaomi Mi 11 είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ναυαρχίδα που προσφέρει κορυφαία απόδοση σχεδόν σε όλους τους τομείς.

xiaomi mi 11


Απόκτησέ το σήμερα κιόλας από το public.gr και πάρε μαζί δώρο ένα smartwatch Xiaomi Mi Watch και την υπηρεσία επισκευής σπασμένης οθόνης!