Xiaomi Mi 11 Ultra / Ο νέος «βασιλιάς» του DxOMark

Περίληψη: Όπως δείχνουν οι δοκιμές του DxOMark, το νέο Xiaomi flagship είναι το απόλυτο camera smartphone σήμερα!

Όταν θέλουμε να αναλύσουμε σε βάθος τις φωτογραφικές δυνατότητες ενός smartphone, ανατρέχουμε στις εκτενείς αξιολογήσεις του DxOMark. Όταν ένα κινητό είναι κορυφαίο σε αυτή τη λίστα, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είναι κορυφαίο σε κάθε σου λήψη. Ποιο κινητό είναι σήμερα στην πρώτη θέση της κατάταξης; Το ολοκαίνουργιο Xiaomi Mi 11 Ultra, το οποίο κατάφερε να εκθρονίσει το Mate 40 Pro+ της Huawei και να ανακηρυχθεί ο νέος βασιλιάς του mobile photography.

Το συνολικό score που έλαβε η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi είναι 143 βαθμοί. Αυτό αποτελεί συνδυασμό των βαθμολογιών στις κατηγορίες Photo, Zoom και Video, όπου το Mi 11 Ultra έλαβε 148, 100 και 117 πόντους αντίστοιχα. Εξετάζοντας τις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης βλέπουμε ότι το Xiaomi Mi 11 Ultra αριστεύει σχεδόν σε όλες. Ακόμα και σε κατηγορίες όπως οι wide λήψεις, όπου βαθμολογήθηκε με 54, το οποίο μοιάζει χαμηλό, αυτό είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο από ανταγωνιστικές συσκευές όπως το iPhone 12 Pro Max και το Huawei Mate 40 Pro+.

Το «μυστικό» της επιτυχίας του Xiaomi Mi 11 Ultra είναι το μέγεθος του κύριου αισθητήρα. Ο βασικός αισθητήρας της συσκευής έχει μέγεθος 1/1.12" και είναι ο μεγαλύτερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone, «ισοφαρίζοντας» το μέγεθος που προσέφερε το «θηριώδες» Nokia 808 PureView πριν από 9 χρόνια. Ο μεγάλος αισθητήρας επιτρέπει στη συσκευή να συλλέγει περισσότερο φως και έτσι να έχει περισσότερη πληροφορία για να αποδώσει την εικόνα. Το περισσότερο φως έχει σαν αποτέλεσμα ποιοτικότερες εικόνες.

Πέρα από το ασυναγώνιστο μέγεθός του, ο βασικός αισθητήρας προσφέρει ανάλυση 50MP, με pixel binning 4-σε-1, διάφραγμα f/1.95. dual pixel auto focus και OIS. Τις ευρυγώνιες λήψεις αναλαμβάνει ένας αισθητήρας 48MP. Την ίδια ανάλυση (48MP) προσφέρει και ο telephoto αισθητήρας, ο οποίος συνοδεύεται από οπτικό ζουμ 5X και διαθέτει OIS. Το σύστημα της κάμερας συμπληρώνει ένας ToF αισθητήρας και LED φλας. Στο κομμάτι του βίντεο το Xiaomi Mi 11 Ultra μπορεί να καταγράψει 8K πλάνα σε ρυθμό 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και 4K σε έως και 60fps.

Μια ακόμα πρωτοτυπία του συστήματος κάμερας του Xiaomi Mi 11 Ultra είναι ότι στο εξόγκωμα που φιλοξενεί τις κάμερες υπάρχει μια μικρή οθόνη! Αυτή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις κορυφαίες selfies με τον εντυπωσιακό κύριο αισθητήρα και να μη χρειάζεται να βασιστείς στη selfie κάμερα των 20MP που υπάρχει εντός της οθόνης.

Αν ψάχνεις για κορυφαίο φωτογραφικό κινητό, τότε σου προτείνουμε να περιμένεις μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του Xiaomi Mi 11 Ultra. Όπως δείχνουν οι δοκιμές του DxOMark, το νέο Xiaomi flagship είναι το απόλυτο camera smartphone σήμερα!