Κορυφαίες φωτογραφίες με το smartphone σου; Τώρα μπορείς!

Περίληψη: Απολαμβάνεις να απαθανατίζεις ηλιοβασιλέματα, ιδιαίτερα κτήρια, τα αγαπημένα σου πρόσωπα αλλά και καθετί που τραβά...

Απολαμβάνεις να απαθανατίζεις ηλιοβασιλέματα, ιδιαίτερα κτήρια, τα αγαπημένα σου πρόσωπα αλλά και καθετί που τραβά την προσοχή σου στα ταξίδια και τις βόλτες στην πόλη; Το κινητό σου τηλέφωνο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος στις φωτογραφικές σου ανησυχίες, καθώς βρίσκεται πάντα στην τσέπη σου, διαθέτει μονή, διπλή – ακόμα και τριπλή (!) κάμερα και ενσωματώνει τεχνολογίες που σου προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες. Βέβαια ένα καλό smartphone από μόνο του δεν αρκεί για να τραβήξεις εντυπωσιακές φωτογραφίες. Εμείς συγκεντρώσαμε 3+1 tips και tricks που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις τις φωτογραφικές σου ικανότητες όταν το χρησιμοποιείς!

Ο κανόνας των τρίτων

Ο κανόνας των τρίτων αποτελεί μια από τις βασικότερες αρχές στη φωτογραφία, καθώς σε βοηθά να αποφεύγεις τα ερασιτεχνικά λάθη και προσθέτει ένταση στην τελική εικόνα. Η εφαρμογή του απλή! Αρχικά φαντάσου την εικόνα να χωρίζεται σε τρία κομμάτια, τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια, και στη συνέχεια προσπάθησε να τοποθετήσεις το θέμα σου και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στις διασταυρώσεις αυτών των γραμμών, όπως στην εικόνα παρακάτω. Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν ενσωματωμένη την αντίστοιχη λειτουργία, την οποία μπορείς εύκολα να ενεργοποιήσεις.

Διαφορετικές προοπτικές

Βάλε περισσότερη φαντασία και μη φοβηθείς να δοκιμάσεις διαφορετικές γωνίες λήψεις στις φωτογραφίες σου. Κινήσου στον χώρο, γονάτισε και τράβηξε το ίδιο θέμα από διαφορετικές γωνίες, για να δεις ποια λειτουργεί καλύτερα. Μια από τις αγαπημένες μας γωνίες λήψης, που προσθέτει ένταση και μια δραματικότητα στα κτήρια και στις γεωμετρικές γραμμές που σχηματίζονται από αυτά, είναι το λεγόμενο «urban crouch», όπως φαίνεται παρακάτω.

Ηλιοβασιλέματα σε HDR

Όλοι αγαπάμε τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, αλλά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη φωτογραφία. Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία HDR, για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παιχνίδια αντανακλάσεων

Ο ουρανός που αντικατοπτρίζεται στη θάλασσα, η κίνηση της πόλης στα γυάλινα κτήρια, οι βηματισμοί των περαστικών μέσα από λιμνούλες νερού που σχηματίζονται μετά τη βροχή, εικόνες μέσα από καθρέφτες ή ακόμα και γυαλιά ηλίου και μεταλλικές επιφάνειες προσθέτουν συναίσθημα και δίνουν διαφορετικό «αέρα» στις φωτογραφίες σου, επομένως τόλμησε να εντάξεις τις αντανακλάσεις σε αυτές. Βρες τα καλύτερα smartphones για αξέχαστες φωτογραφίες στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!