Βαρετό Instagram feed; Δες πώς να εντοπίσεις ενδιαφέροντα accounts!

Περίληψη: Πώς μπορείς να βρεις χρήστες και περιεχόμενο ακόμα πιο ενδιαφέροντα, πιο εντυπωσιακά και πιο κοντά στα δικά σου ενδιαφέροντα; Απλό!

Ας το παραδεχτούμε: Το Instagram έχει καταφέρει να εκθρονίσει σχεδόν κάθε μέσο δικτύωσης και site φωτογραφίας στον κόσμο. Εκεί που κάποτε βασίλευε το Flickr και το Deviant Art, τώρα το internet «υποκλίνεται» στη μεγαλοπρέπεια του Insta!

Αυτό που το κάνει τόσο «κολλητικό», όμως, είναι η συνεχής και ασταμάτητη ροή φωτογραφιών στο ιστορικό σου, κάθε φορά που ανοίγεις το app. Βέβαια, για να υπάρξει αυτή η ροή, θα πρέπει να έχεις ακολουθήσει ενεργούς και ενδιαφέροντες χρήστες, που ανανεώνουν τακτικά το περιεχόμενό τους. Πως, λοιπόν, θα εντοπίσεις τα σωστά accounts για να μη γίνει βαρετό το feed σου; Πάμε να δούμε!

Για αρχή το Instagram σε βοηθά («σπρώχνει» ίσως είναι καλύτερη λέξη) να συνδεθείς με ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις ή ακολουθείς από το Facebook – μη ξεχνάμε πως το Instagram είναι μέλος της... οικογένειας του Facebook. Επομένως, αν έχεις κάνει login στο Instagram με τα στοιχεία του Facebook, ή αν απλά έχεις συνδέσει τους δύο λογαριασμούς, το Instagram θα σου προτείνει  χρήστες με τους οποίους έχεις κάποια σχέση στο Facebook. Για να τους δεις, απλά μπορείς να πατήσεις στο κουμπί με τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, να επιλέξεις το «Discover People» και εκεί θα δεις όλες τις προτάσεις και, μάλιστα, το Instagram θα σου εμφανίσει κάτω από το username του καθενός το «γιατί» σου τον προτείνει. Σε άλλους θα δεις πως αναφέρεται το ότι ακολουθεί ή ακολουθείται από κάποιον που ακολουθείς ήδη, σε άλλους θα αναφέρει πως είστε φίλοι στο Facebook ενώ υπάρχουν και προτάσεις – εκπλήξεις, με υποσημείωση «New to Instagram». Μάλιστα, όσο χρησιμοποιείς το Instagram, οι έξυπνοι αλγόριθμοί του «καταλαβαίνουν» το τι σου αρέσει και τι ψάχνεις και προσαρμόζουν τις προτάσεις καταλλήλως.

Εκτός αυτών, το Instagram έχει αφιερώσει μια ολόκληρη «σελίδα» του app στη λειτουργία «Explore». Ο λόγος ύπαρξης της σελίδας αυτής είναι προφανής: άλλο το να βλέπεις προτάσεις χρηστών και άλλο το τι έχει ανεβάσει ο καθένας. Λοιπόν, εκεί θα δεις συγκεντρωμένες, σε τυχαία σειρά, τις τελευταίες φωτογραφίες (ή βίντεο) που έχουν ανεβάσει διάφοροι χρήστες και οι αλγόριθμοι του Instagram «νομίζουν» πως θα σε ενδιαφέρουν.

Εκεί μπορείς να αξιοποιήσεις το search, το εργαλείο αναζήτησης που θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις λογαριασμούς διασήμων, χρήστες με βάση username ή ονοματεπώνυμο, θα σου βρει hashtags, ακόμη και γεωγραφικές τοποθεσίες ή στέκια. Και βρίσκοντας αυτά, θα εντοπίσεις και χρήστες που θα ήθελες να ακολουθήσεις.

Λοιπόν, μη φοβάσαι να ψάξεις. Το Instagram έχει περιεχόμενο για κάθε γούστο, όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντά σου. Και όσο το χρησιμοποιείς, τόσο καλύτερες θα είναι οι προτάσεις του, για να βρεις κι άλλα!