iOS 13.5 / Ευκολότερο ξεκλείδωμα iPhone λόγω... μάσκας!

Περίληψη: Οι μάσκες προστασίας έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας - οπότε η Apple προσάρμοσε το iOS 13.5 αναλόγως!

Η χρήση μάσκας προσώπου έχει γίνει πλέον απαραίτητη για πολλές ώρες της ημέρας - κάτι που φαίνεται να απασχόλησε σοβαρά την Apple προσαρμόζοντας τη λειτουργία ξεκλειδώματος του iPhone για όσους χρησιμοποιοιύντο Face ID. Πάμε να δούμε πώς!

Η βασική αλλαγή είναι στην ταχύτητα. Στη beta έκδοση του iOS 13.5 το αίτημα για κωδικό είναι πλέον άμεσο, αν το Face ID αποτύχει να αναγνωρίσει το πρόσωπο, και δεν γίνεται εκ νέου προσπάθεια σάρωσης του προσώπου. Άρα μπορείς να βάλεις ταχύτατα τον κωδικό σου και να ξεκλειδώσεις το smartphone σου. Επιπλέον στη νέα έκδοση iOS θα προσέξεις πως όταν κάνεις swipe up για πρόσβαση στη home screen δεν ξεκινάει η διαδικασία αναγνώρισης προσώπου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά το iPhone ζητάει αμέσως κωδικό!

Η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να τροποποιήσει τη διαδικασία αναγνώρισης, έτσι ώστε να λειτουργεί και με μάσκα. Κάτι τέτοιο όμως θα μείωνε την ασφάλεια, καθώς το Face ID μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λειτουργίες όπως η επαλήθευση συναλλαγών. Οπότε, αντί να θυσιάσει την ασφάλεια, επέλεξε διαφορετική οδό: τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα αν έχεις ένα iPhone με Touch ID, όπως το νέο iPhone SE 2020. Και πάλι όμως θα επωφεληθείς από αυτή την αλλαγή όταν φοράς προστατευτικά γάντια! Η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος επηρεάζεται επίσης όταν κάτι καλύπτει τα δάχτυλά σου, οπότε η ταχύτερη είσοδος κωδικού είναι ξανά χρήσιμη.

Το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να γίνει διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες όταν και θα κυκλοφορήσει η επίσημη αναβάθμιση σε iOS 13.5. Μέχρι τότε μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!