Γρήγορη φόρτιση σε mid-range: Έρχεται το Quick Charge 3+ από την Qualcomm!

Περίληψη: Η αναβάθμιση της τεχνολογίας Quick Charge 3 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις σε mid-range συσκευές που θα δούμε προσεχώς. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!

Η Qualcomm είναι γνωστή παγκοσμίως για τους πανίσχυρους επεξεργαστές Snapdragon, τους οποίους βρίσκουμε στα περισσότερα smartphones και tablets που κυκλοφορούν. Εκτός αυτών, όμως, η εταιρεία διαθέτει και τις δικές της τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, οι οποίες συνοδεύουν τα τσιπ της εδώ και αρκετό καιρό.

Και έχουμε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη: αντί για κάποια νέα τεχνολογία αιχμής, η Qualcomm ανακοίνωσε προ ημερών το Quick Charge 3+, το οποίο αποτελεί βελτίωση στο υφιστάμενο Quick Charge 3. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως η εταιρεία ήδη διαθέτει την τεχνολογία Quick Charge 4+, η οποία έρχεται ενσωματωμένη σε συσκευές high-end· αμέσως γίνεται φανερό πως το Quick Charge 3+ αποτελεί ελαφρώς πιο περιορισμένη εκδοχή, που στοχεύει συσκευές στο μεσαίο τμήμα της αγοράς, το επονομαζόμενο mid-range.

Το Quick Charge 3+ θα είναι διαθέσιμο στους επεξεργαστές Snapdragon 765 και 765G για αρχή αλλά και σε επόμενα chipsets που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2020. Μάλιστα η εταιρεία σημειώνει -κάνοντας τα πράγματα λίγο «θολά»- ότι το Mi 10 Lite Zoom της Xiaomi θα υποστηρίζει ταυτοχρόνως και το Quick Charge 4+ αλλά και το Quick Charge 3+. Από αυτή τη δήλωση καταλαβαίνουμε πως το 3+ αποτελεί υποσύνολο του 4+.

Επί του πρακτέου, τώρα, το Quick Charge 3+ έχει τις εξής δυνατότητες:

Γρήγορη φόρτιση και μεγαλύτερη αποδοτικότητα: φόρτιση από 0% σε 50% μέσα σε 15 λεπτά, 35% γρηγορότερα και με θερμοκρασία 9°C χαμηλότερη από προηγούμενες υλοποιήσεις.

• Υποστήριξη καλωδίων USB type A σε type C και αξεσουάρ που υποστηρίζουν μεταβλητή τάση φόρτισης με βήμα 20mV (συμβατά με Quick Charge 4), τα οποία είναι πιο οικονομικά για καταναλωτές και κατασκευαστές.

• Συμβατότητα με συσκευές προηγούμενων εκδόσεων του Quick Charge.

• Αυτόματη αναγνώριση καλωδίων ή/και ανίχνευση της ικανότητας μεταφοράς ενέργειας καλωδίων φόρτισης, μεταξύ άλλων μηχανισμών ασφαλείας.

• Υποστήριξη δύο εισόδων, ενσύρματης και ασύρματης φόρτισης.

Η τεχνολογία Quick Charge 3+ μπορεί να ανακοινώθηκε τώρα, η Qualcomm και οι κατασκευαστές smartphones, όμως, δουλεύουν πάνω σε αυτήν εδώ και καιρό, επομένως περιμένουμε να την συνατήσουμε σε όσα νέα μοντέλα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο 2020!