Realme / Τρία νέα smartphone για την ελληνική αγορά!

Περίληψη: Πολύ σύντομα θα «προσγειωθούν» στην Ελλάδα τα Realme 6, Realme 6i και Realme C3. Ξεχωρίζουν για το design και τον πολύ ανταγωνιστικό συνδυασμό απόδοσης/τιμής!

Έτοιμη για το δεύτερο «κύμα» εισόδου της στην ελληνική αγορά είναι η Realme. Μετά την έλευση των Realme 5, 5 Pro και X2 Pro, τρία ακόμα smartphone της ταχύτατα αναπτυσσόμενης εταιρίας θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη καταφθάνουν σύντομα τα Realme 6, Realme 6i και Realme C3. Και τα τρία είναι πολύ ανταγωνιστικές συσκευές στις κατηγορίες τους, οπότε αξίζει να τις δούμε αναλυτικά.

Ξεκινάμε από το Realme 6, το οποίο μπορεί να αποτελεί mid-range πρόταση αλλά τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν εκείνα ναυαρχίδας, όπως για παράδειγμα η FullHD+ οθόνη 6,5ʺ με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, η κύρια κάμερα στα 64MP και η γρήγορη φόρτιση στα 30W για τη μπαταρία των 4.300mAh.

Το Realme 6 συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και με βάση τα υπόλοιπα specs του - κράτα σημειώσεις: οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Helio G90T, 4/8GB RAM και 64/128GB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, τον βασικό αισθητήρα κάμερας συνοδεύουν ακόμα 3 φακοί. Πέρα από την κάμερα των 64MP, το σύστημα περιλαμβάνει ακόμα μία κάμερα 8MP για ultra-wide λήψεις και δύο αισθητήρες 2MP. Ο ένας χρησιμοποιείται για macro φωτογραφίες και ο δεύτερος για πορτραίτα. Για τις selfie λήψεις σου μπορείς να βασιστείς στην κάμερα των 16MP, η οποία είναι τοποθετημένη σε οπή επάνω αριστερά στην οθόνη.

Το οικονομικότερο Realme 6i αντικαθιστά την οπή με ένα πολύ μικρό notch στο κέντρο της οθόνης του, το οποίο στεγάζει τη selfie κάμερα των 16MP αλλά διατηρεί τα υπόλοιπα σχεδιαστικά γνωρίσματα. Και εδώ βρίσκουμε 4 κάμερες στην πλάτη, ενώ η οθόνη είναι επίσης στις 6,5ʺ. Μόνο που εδώ η οθόνη είναι ανάλυσης HD+. Επίσης, η βασική κάμερα απαθανατίζει στιγμές στα 48MP, αλλά οι υπόλοιποι αισθητήρες είναι παρόμοιοι.

Στο κύριο setup κάμερας βρίσκουμε δηλαδή έναν 8MP ultra-wide αισθητήρα και δύο ακόμα κάμερες στα 2MP. Η μπαταρία είναι μεγαλύτερη, με χωρητικότητα 5.000mAh, παρά τις παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις με το Realme 6. Τη λειτουργία της συσκευής αναλαμβάνει και πάλι ένα chipset της MediaTek, ο Helio G80. Στην περίπτωση του Realme 6i αυτός θα συνοδεύεται από 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Η οικονομικότερη από τις συσκευές που παρουσίασε η Realme είναι το C3, το πρώτο smartphone της σειράς C που φτάνει στην Ευρώπη. Το Realme C3 χρησιμοποιεί το MediaTek Helio G70 SoC και θα έρθει σε εκδόσεις 2/32GB και 3/64GB, για τη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο αντίστοιχα. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε επίσης την μπαταρία των 5.000mAh.

Η οθόνη του Realme C3 έχει και αυτή ένα μικρό notch, στο οποίο έχει τοποθετηθεί η selfie κάμερα ανάλυσης 5MP. Το πάνελ είναι διαγωνίου 6,52ʺ με ανάλυση HD+. Στην πίσω πλευρά βρίσκουμε αυτή τη φορά 3 κάμερες. Η βασική προσφέρει ανάλυση 12MP με διάφραγμα f/1.8 ενώ συνοδεύεται από έναν αισθητήρα 2MP, ο οποίος βοηθά στη λήψη πορτραίτων και ακόμα έναν αισθητήρα, επίσης 2MP, ο οποίος αναλαμβάνει τις macro λήψεις.

Και τα τρία νέα smartphone της Realme αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο Μάιο. Για νεότερες πληροφορίες διαθεσιμότητας μείνε συντονισμένος στο Public Blog!