Facebook / Coronavirus Information Center: Συνεχή updates για την πανδημία!

Περίληψη: Το Facebook έδειξε σωστά αντανακλαστικά και δημιούργησε ένα πολύτιμο εργαλείο, ένα «κέντρο πληροφόρησης» με συνεχή ροή ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό!

Οι σκέψεις όλων μας το τελευταίο διάστημα είναι λίγο-πολύ παρόμοιες: Ποια θα είναι η «επόμενη ημέρα» της πανδημίας και πώς θα ανακαλύψουμε δημιουργικές δραστηριότητες για τις (πολλές) ώρες που βρισκόμαστε εντός σπιτιού. Μα το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας αξιολογώντας προσεκτικά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Καλό είναι να φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε από επίσημους φορείς και να παίρνουμε ανάλογα με τις συνθήκες τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση ήρθε από το Facebook, που έδειξε σωστά αντανακλαστικά δημιουργώντας το Coronavirus Information Center.

Τι ακριβώς είναι αυτό το «κέντρο πληροφόρησης»; Μια ενότητα-προσθήκη στο newsfeed, που τοποθετείται στο πάνω μέρος του feed όλων των χρηστών και παρέχει έγκυρα άρθρα και αξιόπιστες πληροφορίες για τον κορονοϊό. Η λειτουργία αυτή ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ήδη «τρέχει» στις περισσότερες χώρες.

Το Coronavirus Information Center περιέχει ενημερώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και βίντεο με οδηγίες για σημαντικά θέματα, όπως η απομόνωση και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν «follow» αυτό το κέντρο πληροφόρησης, για να λαμβάνουν ενημερώσεις από τις απανταχού υπηρεσίες υγείας.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, λοιπόν, αν και θα πρέπει να φροντίζουμε να επιβεβαιώνουμε κάθε είδηση. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ενημερωνόμαστε από τις επίσημες σελίδες των υπηρεσιών υγείας είτε ερχόμενοι απ’ ευθείας σε επαφή μαζί τους, αν έχουμε σοβαρές ανησυχίες.