Facebook Messenger Rooms: Το αντίπαλο δέος του Zoom!

Περίληψη: Ένα νέο feature έφτασε στο Facebook Messenger, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά τις βίντεο-κλήσεις σου. Γνώρισε το Messenger Rooms και τις δυνατότητές του!

Η work from home περίοδος που προηγήθηκε -και για πολλούς συνεχίζεται ακόμα -«εκτόξευσε» τη χρήση του Zoom, της πιο δημοφιλούς εφαρμογής για πραγματοποίηση video meetings. Με τη δημοτικότητα του Zoom να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, οι υπόλοιποι «παίκτες» του instant messaging και video calling έσπευσαν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο. Νεότερη προσθήκη στην αγορά το Messenger Rooms, η απάντηση του Facebook στις ανάγκες της εποχής!

Το Messenger Rooms, λοιπόν, είναι το νέο χαρακτηριστικό που θα βρεις στις desktop και mobile εφαρμογές του Facebook Messenger, το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ή να πάρεις μέρος σε video conference. Κάθε «δωμάτιο» χωράει μέχρι και 50 συνομιλητές ταυτόχρονα ενώ δεν υπάρχει χρονικό όριο για τα meetings!

Τα Messenger Rooms έγιναν διαθέσιμα παγκοσμίως, οπότε όλοι όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook μπορούν πανεύκολα να δημιουργήσουν τα δικά τους. Για να πάρεις μέρος σε ένα room, ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στην πλατφόρμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το link για αυτό, το οποίο θα μοιραστεί ο δημιουργός μαζί σου. Για τους χρήστες στη Βόρεια Αμερική, τα Messenger Rooms μπορούν να δημιουργηθούν και από την εφαρμογή Facebook και όχι απαραίτητα από το Messenger.

Οι βίντεο-συνομιλίες πολλών ατόμων μέσω messenger δεν είναι κάτι καινούργιο, και συνεχίζουν να προσφέρονται όπως τις ήξερες μέχρι σήμερα. Με το Messenger Rooms όμως οι δυνατότητες είναι πολλαπλάσιες. Αρχικά η ευκολία συμμετοχής είναι μεγαλύτερη, καθώς μπορείς να μοιραστείς το link του room σου ακόμα και δημοσίως. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις AR φίλτρα για να δώσεις ξεχωριστά background στις συνομιλίες σου.

Τα Messenger Rooms είναι ήδη διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, όπως είπαμε και παραπάνω, οπότε μπορείς να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς αμέσως. Για ακόμα περισσότερα social media tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!