Ημέρα της Μητέρας / Βρες το τέλειο δώρο για την techie μαμά!

Περίληψη: Άραγε η μαμά σου είναι techie; Κι αν δεν είναι, θα γίνει! Διαλέγουμε smartphones και gadgets για τη φετινή Ημέρα της Μητέρας.

Μάνα είναι μόνο μία, οπότε τώρα, που έρχεται η ημέρα της, αξίζει ένα ξεχωριστό δώρο. Τι να προτιμήσεις όμως; Άραγε η μαμά σου είναι techie; Κι αν δεν είναι, θα γίνει: καινούργιο smartphone για ατελείωτα video calls, μια καλή φωτογραφική για να ανακαλύψει τη φωτογράφο μέσα της ή χρωματιστά gadgets και αξεσουάρ που θα της φτιάξουν τη μέρα; Οι ιδέες πολλές και οι προτάσεις ακόμα περισσότερες. Πάμε να διαλέξουμε μαζί το δώρο της!

Αρχή από -πού αλλού;- τα smartphones! Αν το κινητό της τηλέφωνο έχει αρχίσει να παλιώνει και δεν... «τραβάει» άλλο, να η ευκαιρία να της κάνεις ένα πολύ χρήσιμο δώρο. Το απόλυτο «εργαλείο» σε αυτή την περίπτωση είναι ένα ολοκαίνουργιο Xiaomi Mi 10 Pro με χαρακτηριστικά που... ζαλίζουν. Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν τα Huawei P40 Lite και Xiaomi Redmi Note 9S, όχι μόνο για τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά τους αλλά και για το προσεγμένο design τους. Και εφόσον προορίζονται για γυναικεία χέρια, θα συμφωνήσεις ότι το design παίζει πολύ σημαντικό ρόλο!

Και αν η μαμά έχει αποκτήσει πρόσφατα καινούργιο smartphone, πάμε να δούμε μερικές ωραίες ιδέες για άλλα gadgets. Ο λόγος φυσικά για ένα δυνατό smartwatch, το οποίο προσθέτει στυλ και ευκολία στην καθημερινότητα. Για τη μαμά που έχει iPhone προτίμησε το Apple Watch Series 5 στο μέγεθος των 40mm και σε χρώμα Aluminum Gold. Σε πιο κλασικό στυλ σου προτείνουμε το Samsung Galaxy Watch, το οποίο παρομοιάζει σε εμφάνιση κάθε αναλογικό ρολόι. Στην ίδια λογική και με κορυφαίες επιδόσεις κινηείται το Garmin Vivomove Style. Το ρολόι της Garmin έχει έναν τυπικό αναλογικό μηχανισμό αλλά κάτω από τους δείκτες κρύβει μία OLED οθόνη και λειτουργίες ισχυρότατου smartwatch!

Έχει και smartwatch η μαμά; No worries, σου έχουμε και άλλη λύση: ένα ζευγάρι true wireless ακουστικών! Τα Edifier TWS1 SE θα την συνοδεύουν όλες τις ώρες της ημέρας. Χάρη στην αυτονομία των 8 συνεχόμενων ωρών ακρόασης, η οποία ανεβαίνει στις 32 ώρες συνολικά με τη χρήση της θήκης, δεν θα σταματούν να παίζουν την αγαπημένη της μουσική. Για ακόμα πιο δραστήριες μαμάδες δες και τα JBL Tune 120TWS, τα οποία έχουν προστασία IPx5 και έτσι μπορούν να αντέξουν ακόμα και όταν οι συνθήκες γίνουν πιο... βροχερές!

Ας αφήσουμε όμως τα smartphone και τα αξεσουάρ τους στην άκρη για λίγο. Η ημέρα της μητέρας μπορεί να είναι το έναυσμα για ένα νέο χόμπι για τη μαμά. Όπως η φωτογραφία, οπότε μήπως να βλέπαμε το ενδεχόμενο μιας καινούργιας κάμερας;

Η ψαγμένη μαμά θέλει σίγουρα μία mirrorless μηχανή σαν την Canon EOS M100, η οποία τραβά φωτογραφίες στα 24,2MP, ή τη Fujifilm X-A5, που προσφέρει την ίδια ανάλυση φωτογραφίας αλλά και 4K βίντεο. Για πιο απλή χρήση, στην οποία ξεμπερδεύεις με ένα «κλικ», τσέκαρε τις compact επιλογές. Η Canon IXUS 185 απαθανατίζει στιγμές στα 20MP ενώ η Nikon Coolpix W100 μπορεί να την ακολουθήσει ακόμα και κάτω από το νερό. Μη ξεχάσεις και τα κατάλληλα συνοδευτικά για τη νέα μηχανή, όπως ένα στυλάτο λουράκι για πιο άνετη μεταφορά και ασφαλέστερο κράτημα!

Όποιο από τα παραπάνω tech δώρα και να επιλέξεις, είναι σίγουρο πως η μητέρα σου θα ενθουσιαστεί από αυτό. Mη ξεχαστείς: Η γιορτή της μητέρας είναι αυτή την Κυριακή, 10 Μαΐου, οπότε πρέπει σύντομα να καταλήξεις στο δώρο σου. Δες όλες τις προτάσεις μας εδώ!